Afaceristă din Iaşi, obligată de judecători să achite despăgubiri alături de celebrul cântăreţ Mircea Rus! FOTO (EXCLUSIV)

4207
montaj Mircea Rusu Band si Nicoleta Pascal
montaj Mircea Rusu Band si Nicoleta Pascal

@ O afaceristă din Iaşi a fost obligată ieri de judecători să achite despăgubiri alături de celebrul cântăreţ Mircea Rus @ Astfel, judecătorii au emis o sentinţă definitivă în cazul afaceristei din Iaşi Nicoleta Pascal (fostă Berezovschi), a tatălui acesteia, Valeriu Berezovschi, dar şi al cântărețului Mircea Rus, autorul șlagărelor „Omul bun și pomul copt”, „Iarba verde de acasă” etc. @ Procesul penal a încetat în cazul lor, dar ei au fost puşi să achite daune de peste 2 milioane de lei

O afaceristă din Iaşi a fost obligată de judecători să achite despăgubiri alături de celebrul cântăreţ Mircea Rus! Aşadar, judecătorii de la Curtea de Apel Târgu Mureş au emis o sentinţă definitivă în cazul afaceristei din Iaşi Nicoleta Pascal (fostă Berezovschi), a tatălui acesteia, Valeriu Berezovschi, dar şi al cântărețului Mircea Rus, autorul șlagărelor „Omul bun și pomul copt”, „Iarba verde de acasă” etc.

Procesul penal a încetat în cazul lor, dar ei au fost puşi să achite daune de peste 2 milioane de lei. Aşadar, Mircea Rus, Bartha Domokoş, Ovidiu Focşăneanu, Nicoleta Pascal şi Valeriu Berezovschi au scăpat de acuzaţii datorită prescripţiei răspunderii penale. „Instanţa admite acţiunea formulată de partea civilă UAT BAND şi obligă inculpaţii, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 2.378.321 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. Menţine restul dispoziţiilor primei instanţe, compatibile cu prezenta. Definitivă”, au precizat ieri magistraţii din cadrul Curţii de Apel Târgu Mureş.

Nicoleta Pascal
Nicoleta Pascal

Afacerista din Iaşi, acuzată alături de Mircea Rus!

 

Amintim că, în urmă cu mai bine de un an, Nicoleta Pascal, fost manager al companiei Expert Instal, și tatăl său, inginerul Valeriu Berezovschi, au fost condamnați pentru corupție in acelasi dosar in care a fost trimis în judecată și cunoscutul cântăreț Mircea Rus, fondatorul formatiei Mircea Rus Band, cunoscut pentru șlagăre precum „Omul bun și pomul copt”, „Iarba verde de acasă” etc.

Cei trei fuseseră pedepsiți pentru fraudă cu fonduri europene. Fiecare primise o amendă penală de câte 9.000 de lei. Prejudiciul calculate de procurorii DNA in acest dosar a fost de peste 2 milioane de lei, dar acesta a fost achitat in cursul urmăririi penale. Însă inculpații au fost obligați să achite penalități de întârziere în valoare de 2.378.321 lei.

Mircea Rus Band
Mircea Rus Band

Contract pentru firma din Iaşi

 

Faptele s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani, dar prima sentinta a fost pronuntata la finele anului 2021. Astfel, cântărețul Mircea Rus a fost și primar in localitatea Band, judetul Mureș, comuna sa natală. Primarul Mircea Rus a obtinut o finantare europeană de peste 1 milion de euro pentru înființarea rețelei de canalizare din comună.

Conform anchetatorilor, licitația de execuție a lucrărilor a fost adjudecată de firma Expert Instal SRL din Iași, patronată de Valeriu Berezovschi și fiica sa, Nicoleta Pascal. „Încă de la inițierea și derularea procedurilor de licitație pentru atribuirea lucrărilor de execuție a canalizării, se reține că reprezentanții autorității publice locale și inculpații au căutat justificări tehnice și de natură juridică pentru eliminarea ofertelor depuse de alți operatori economici în vederea favorizării SC Expert Instal SRL care a depus oferta cu cel mai mare preț”, au arătat procurorii DNA.

limite-bani
limite-bani

Acuzaţi că au plătit lucrări nejustificate

 

În urma unui raport al Curtii de Conturi s-a constatat ca Mircea Rus, in calitate de primar al comunei Band, ar fi plătit in mod nejustificat firmei Expert Instal suma de de 2.252.868 de lei. Raportul a ajuns la DNA, care a confirmat suspiciunile inspectorilor Curtii de Conturi.

În același dosar au mai fost trimiși in judecată Domokos Bartha, fost viceprimar al comunei Band, și dirigintele de șantier Ovidiu Focșăneanu. După prima sentinţă, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Târgu Mureş, iar, acum, acuzaţiile au încetat, printr-o hotărâre definitivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.