Fiica coruptă a primarului angajată la firma care papă banii bugetului local

3205
montaj Evelina Volf, Micu Marcel si Constantin Hira

@ Comuna Heleșteni este controlată de o mare ‘’familie’’ compusă din primarul Constantin Hîra și rudele sale dar și de afaceriști abonați la banii bugetului local @ Fiind membri aceleiași ‘’familii’’ care traiește pe spinarea oamenilor comunei, aceștia se ajuta reciproc @ Suspendata din functia de inspector antifrauda dupa ce a fost trimisa in judecata de DNA, Alexandra Hîra fiica primarului Constantin Hîra a fost angajată anul acesta la firma Bogdy Trans, companie patronata de Maricel Micu care a incheiat in ultimii ani zeci de contracte cu Primaria Heleșteni

Ne punem intrebarea firească daca nu cumva Constantin Hîra nu se afla intr-un conflict de interese de natura penală sau cel putin de natura administrativa  avand in vedere ca Primaria comunei Helesteni a incheiat contracte de achizitie cu firma Bogy Trans SRL, imediat dupa ce aceasta companie a angajat-o pe fiica edilului Evelina Volf (fostă Hîra). Astfel, după ce a fost suspendata din functia de inspector al Directiei Antifrauda Fiscala deoarece a fost trimisa in judecata pentru coruptie de DNA Iași, Evelina Volf (fostă Hîra) a fost angajata la firma Bogdy Trans SRL, firma patronata de prietenul primarului Maricel Micu. Acesta din urma patroneaza doua firme si anume Bogdy Trans SRL și Bogdy Trans Invest SRL, societăți cu obiect de activitate în domeniul contrucțiilor. Problema este ca, la cateva luni dupa ce a angajat-o pe Evelina Volf, Primăria comunei Heleșteni a încheiat un contract de achiziție prin incredințare directă cu firma Bogdy Trans.

Firmă abonata la contractele primăriei

Astfel, pe data de 11.05.2022, Primăria comunei Heleșteni a închiriat de la Bogdy Trans SRL un autogreder și un cilindru compactor și un trailer pentru suma de 12.925 lei. Firmele lui Micu sunt abonate la banii Primăriei Heleșteni. Astfel, de exemplu in anul 2021, pe data de 21 octombrie Primăria comunei Heleșteni a cumpărat de la Bodgy Trans SRL tot prin incredintar direct nisip si piatra concasată in valoare de 67.188 lei. După o lună Primăria Heleșteni a inchiriat de la aceiasi firma un utilaj cu 8.800 lei. Anterior, in aprilie 2021, primaria condusa de Constantin Hîra a inchiriat de asemenea un utilaj cu 5.500 lei. Cu doi ani inainte Primaria Helesteni a incheiat de asemenea 2 contracte pentru achizita de pietriș și alte materiale de la Bodgy Trans. Anul acesta tot Primaria Helesteni a incheiat trei contracte de achizitie pentru materiale de constructii cu cealalta firma Bogdy Trans Invest. Ne putem pune o alta intrebare. Nu cumva in acest fel, Primaria Helesteni plateste indirect salariul Evelinei Hîra? Exemplele de contracte incheiate de Primaria Helesteni cu firmele Bogdy Trans pot continua. Ambele firme patronate de Micu au incheiat in ultimii ani zeci de contracte pentru lucrari, inchirieri de utilaje sau furnizare de materiale cu Primaria Helesteni. Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Constantin Hîra a refuzat sa comenteze.

 

Judecată pentru corupție

Reamintim că Alexandra Evelina Volf (fostă Hîra) a fost trimisă in judecata in septembrie anul trecut impreuna cu un coleg de la Directia Antifrauda Fiscala pe nume Alexandru Rebenciuc care intre timp s-a sinucis. Cei doi au fost trimisi in judecata intr-un dosar de luare de mita si abuz in serviciu. Astfel, DNA Iasi a constatat ca Rebenciuc ceruse mita de la patronul SC Solutia Corecta SRL suma de 1.500 euro, adica 1.000 euro pentru el si 500 euro pentru colega sa Alexandra Evelina. Cei doi se aflau in control la aceasta firma. Pentru banii primiti cei doi i-au promis patronului societatii comerciale ca va scapa de plata unor impozite in valoare de 78.772 lei catre bugetul statului.

Fiica unui primar din Iași a falsificat documente pentru șpagă. DNA i-a prins

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.