Fiica unui primar din Iași a falsificat documente pentru șpagă. DNA i-a prins

11841
Hîra Constantin - primar Helesteni si fiica Alexandra Volf
Hîra Constantin - primar Helesteni si fiica Alexandra Volf

@ Direcția Nationala Anticoruptie a publicat un nou comunicat de presa cu privire la acuzațiile aduse inspectorilor antifraudă Alexandru Rebenciuc și Alexandra Evelina Volf (fostă Hîra), fiica lui Constantin Hîra primarul comunei Heleșteni, județul Iași

Unul dintre inspectorii antifraudă trimisi in judecata recent intr-un dosar de luare de mita este fiica primarului PSD al comunei Heleșteni, judetul Iași, Constantin Hîra. Este vorba despre Alexandra Evelina Volf (fostă Hîra) care a fost trimisă in judecata alaturi de colegul sau Alexandru Rebenciuc. Amandoi au fost trimisi in judecata in calitate de inspectori ai Direcției Regionale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF. Acuzatiile din dosar se refera la faptul ca cel putin unul dintre cei doi ar fi pretins mita astfel incat sa falsifice documentele intocmite in urma unui control efectuat la o societate comerciala astfel sa fie diminuate mult obligatiile firmei catre bugetul de stat. Cu alte cuvinte l-au iertat pe administrator de niste impozite contra sumei de 1.500 euro. Rebenciuc a fost cel care a pretins banii si de aceea a fost trimis in judecata pentru luare de mita. Alexandra Evelina Volf (fostă Hîra) a fost trimisa in judecata pentru ca a falsificat documentele de diminuare a obligatiilor fiscale ale firmei verificate. ‘’În perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, în calitatea menționată mai sus, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins pentru sine și pentru colaboratoarea sa, inculpata Volf Alexandra Evelina, diferite sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării, de către cei doi inspectori, a unor controale. În contextul menționat mai sus, pentru a favoriza societatea comercială, cei doi inculpați ar fi inserat în cuprinsul proceselor verbale mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu au sesizat organele competente, consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată. Acționând în această manieră a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei, reprezentând obligațiile fiscale ce ar fi trebuit calculate și impuse societății controlate, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză. Pentru „ajutorul” oferit omului de afaceri, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi primit, în mai multe tranșe, suma totală de 1.500 euro’’, se arata in comunicatul DNA.

Rebenciuc a fost trimis in judecata pentru luare de mita si fals iar Alexandra Evelina Volf (fostă Hîra) este acuzata de fals intelectual în formă continuată și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Citeste si ‘’Inspectori antifraudă trimiși in judecată pentru șpagă de DNA Iași. Cum împărțeau banii’’.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.