Ca într-o țară bananieră: Fitterman a demolat ilegal o casă, Poliția Locală și Primăria îl protejează

4097
Casa demolata Arcadia strada Cicoarei, Dan Fitterman
Casa demolata Arcadia strada Cicoarei, Dan Fitterman

@ Dan Fitterman a lucrat ”noaptea ca hoții” @ A trimis utilajele pe timp de noapte să demoleze ilegal o casă pe care abia o cumpărase pe strada Cicoarei nr.4-6 @ Inspectorii Primăriei sau ai Poliției Locale s-au făcut ca nu văd sau habar nu au avut ca Dan Fitterman a demolat fara autorizație @ După ce au fost sesizați de Dezvăluirea.ro au răspuns că au aplicat o sancțiune contravențională dar Mihaela Tulică, șefa serviciului de control urbanism de la Politia Locală a refuzat să precizeze cuantumul amenzii @ Asta in condițiile in care in alte situații, cand a fost vorba despre firme și oameni fără protecție care au comis contravenții, Politia Locala a publicat toate datele, inclusiv cuantumul amenzii @ Un exemplu in acest sens poate fi vazut pe pagina de Facebook a Politiei Locale (foto) @ În cele din urmă dupa ce am insistat Politia Locala a transmis ca i-a aplicat lui Fitterman sanctiunea minimă de 1.000 lei

Dan Fitterman, unul din proprietarii Arcadia este cel mai bogat evreu din Iași. Dan Fitterman este prieten cu Mihai Chirica, actualul primar al muncipiului Iași. Dan Fitterman a demolat o casă, lângă Spitalul Arcadia iar Politia Locală, entitate aflata in subordinea municipalității il protejează la maxim. S-a intâmplat in seara zilei de 16 decembrie când un buldoexcavator a pus la pământ o casă pe strada Cicoarei nr.4-6, pe care Dan Fitterman o cumpărase de câteva săptămâni. Dan Fitterman nu detine autorizația pentru demolarea casei, conform prevederilor legale. În tot acest timp inspectorii primăriei și ai Politiei Locale s-au făcut că nu văd. Este greu de crezut că nu au știut având în vedere că vorbim despre o casă situată lângă Spitalul Arcadia. După mai bine de o săptămână, Dezvăluirea.ro a întrebat Poliția Locală dacă are cunoștință despre această situație. Șeful Politiei Locale, politistul-pensionar Liviu Zanfirescu ne-a solicitat să facem o adresă oficială de parcă, Politia Locala are nevoie de o altă hârtie să aplice legislatia în urbanism la nivelul municipiului și nu ar avea astfel de atributii asta în fișa postului. Am făcut o adresă, așa cum a cerut. După două saptămâni de la expedierea adresei, Politia Locala ne-a trimis un răspuns informandu-ne ca in urma verificarilor s-a dispus sanctionarea contraventionala a proprietarului casei (Dan Fitterman) și i s-a pus in vedere să intre in legalitate adică să obțină autorizația de demolare sau sa reconstruiască casa demolată.

Amendă minimă pentru milionarul de la Arcadia

În adresa Politiei Locale nu se precizeaza cuantumul amenzii aplicate astfel încât am sunat-o pe Mihaela Tulică să o întrebăm cați bani trebuie sa scoata din buzunar Dan Fitterman pentru ca a demolat fără autorizație. Aceasta a refuzat sa ne spună. În cele din urmă șeful Politiei Locale, Liviu Zanfirescu a precizat ca amenda aplicata de Politia Locala a fost de numai 1.000 lei adica minimul prevăzut de Lege. Legea prevede sancțiuni cuprinse intre 1.000 și 10.000 lei pentru demolarea unei constructii, fără autorizație. Fitterman a fost sancționat cu 1.000 lei să nu-i fie afectat prea tare bugetul de milionar. Asta în conditiile in care, în alte situații, alți cetățeni au fost sanctionati cu amenzi de câteva mii de lei pentru abateri mai puțin grave.

Citeste si „Tanara mama si bebelusul infectati cu stafilococ auriu in Spitalul Arcadia. „Viata a devenit un cosmar”

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.