Tanara mama si bebelusul infectati cu stafilococ auriu in Spitalul Arcadia. „Viata a devenit un cosmar”

10108

@ O  tanara mama din Suceava a dat  in judecata Arcadia Hospital solicitand despagubiri de 100.000  lei acuzand ca in perioada in care a stat internata  in aceasta unitate medicala a fost infectata cu stafilocoul auriu @ Femeia se internase la Arcadia Hospital pentru a naste prin cezariana @ Suceveanca a aratat ca  inainte de internare  isi facuse analizele iar dupa ce s-a externat din Arcadia Hospital si ea si bebelusul erau infectati cu stafilocolul auriu @ „Consider ca perioda prin care am trecut a fost una de cosmar punanadu-ma la grea incercare atat pe mine cat si pe familia mea, infectia de care  am suferit fiind in totalitate din cauza spitalului”, a mai aratat suceveanca @ Reprezentantii Arcadia au refuzat sa ne prezinte un punct de vedere

O suceveanca in varsta de 30 de ani solicita despagubiri (vezi aici) de la Arcadia Hospital din Iasi acuzand ca a fost infectata cu bacteria stafilococul auriu in perioada in care a fost internata la aceasta unitate medicala privata. Mai mult decat atat suceveanca, Oana Andrisan, arata ca viata sa s-a transformat  intr-un cosmar dupa ce s-a infectat cu bacteria respectiva, neputand sa se apropie, dupa nastere de bebelusul sau, timp de 6 luni. In aceste conditii femeia considera ca este indreptatita sa primeasca duna morale de 100.000 lei si daune materiale de 2.846 lei reprezentand cheltuielile efectuate pentru tratarea infectiei dobandite.

S-a internat pentru o cezariana

Drama femeii incepe in luna septembrie 2017 cand, fiind insarcinata a contactat spitalul privat Arcadia Hospital pentru a naste prin cezariana. Femeia a semnat in  acest sens, cu Arcadia Hospital un contract  pe data de 12.09.2017. Dupa aceea s-a internat in spital iar pe data de 18.09.2017 a nascut prin cezariana.  In data de 7.09.2017, inainte sa se interneze in spitalul privat suceveanca si-a facut analizezele iar rezultatul acestora arata ca nu avea  nici o infectie in organism. In ziua in care a nascut insa, s-au facut o serie de analize bebelusului si s-a constatat intr-o cantitate mica, prezenta ””staphilococcus aureus”. Dupa externare si tanara mama si-a facut analizele de trei ori si de fiecare data s-a confirmat ca teribila bacterie era prezenta in organismul femeii intr-o cantitate mare.  „Arat fara nici un dubiu ca m-am prezentat la Spitalul Arcadia, la data internarii, clinic sanatoasa iar in perioada internarii am fost infestat cu stafilococ,  staphilococcus aureus”, a aratat suceavanca prin intermediul avocatilor sai.

„Viata s-a transformat intr-un cosmar”

Femeia a aratat ca, din cauza riscurilor care le-ar fi presupus contactul fizic, dupa nastere nu a putut sa se apropie de bebelusul sau timp de 6 luni, suferind din acest motiv o depresie majora…”fiindu-mi practic interzis ca mama sa pot tine in brate bebelusul nou-nascut pentru o perioada lunga”. In data de 6 decembrie 2017 suceavanca a fost din nou internata la Spitalul Arcadia pentru o noua interventie chirurgicala fiind necesare deschiderea de cezariana si indepartarea leziunilor provocate de infectia cu stafilococ.  In aceasta perioada bebelusul a fost ingrijit de bunica sa, mama sucevencei. „In toata aceasta perioada, de cateva luni am facut zeci de drumuri la Iasi unde eram consultata si mi se dadea tratament. Toate tratamentele internarea si recuperarea au fost facute pe cheltuiala mea parata (Spitalul Arcadia -n.r)  neasumandu-si vreo culpa in ceea ce  priveste infectia pe care am suferit-o. „Consider ca perioda prin care am trecut a fost una de cosmar punanadu-ma la grea incercare atat pe mine cat si pe familia mea, infectia de care  am suferit fiind in totalitate din cauza spitalului”, a mai aratat suceveanca.

Jurnalistii Dezvaluirea.ro au solicitat un punct de vedere si de la Spitalul Arcadia. Am adresat un set intrebari legate  de cele sustinute de  pacienta din Suceava dar spitalul nu a raspuns. Acestia au fost contactati atat telefonic cat si prin e-mail.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.