Renumit medic din Iaşi, dat în judecată de un cunoscut om de afaceri! Petru Vieru aduce acuzaţii de malpraxis! (EXCLUSIV)

12074
Petru Vieru
Petru Vieru

@ Un cunoscut om de afaceri din Iaşi aduce acuzaţii de malpraxis @ Astfel, Petru Vieru a contestat în instanţă o decizie a Comisiei de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis Iaşi @ În acelaşi dosar are calitatea de pârât medicul Dora Diana Astratinei

 

Un cunoscut om de afaceri din Iaşi aduce acuzaţii de malpraxis! Aşadar, Petru Vieru a contestat recent în instanţă o decizie a Comisiei de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis Iaşi.

În acelaşi dosar are calitatea de pârât medicul Dora Diana Astratinei. Acum, urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al procesului. Mai apoi, magistraţii ieşeni vor asculta ce au de spus părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Institutul de Boli Cardiovasculare
Institutul de Boli Cardiovasculare

Omul de afaceri Petru Vieru aduce acuzaţii de malpraxis

 

În urmă cu mai bine de 3 ani, omul de afaceri Petru Vieru a decis să acţioneze în judecată Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof.dr. George I.M. Georgescu”, din Iaşi, dar şi pe medicul Dora Diana Astratinei. Pe 21 decembrie 2022, Judecătoria Iaşi a respins acţiunea formulată de Vieru.

„Instanţa respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul Petru Vieru, în contradictoriu cu pârâţii Dora Diana Astratinei şi Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof.dr. George I.M. Georgescu”. Ia act că pârâta Dora Diana Astratinei şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată”, au afirmat magistraţii ieşeni. Întreg scandalul a izbucnit după ce omul de afaceri Petru Vieru a adus acuzaţii de malpraxis.

 

„Mi-a spart inima!”

 

Prin cererea înregistrată pe rolul instanţei, omul de afaceri Petru Vieru a solicitat obligarea în solidar a pârâţilor Institutul de Boli Cardiovasculare şi a medicului la plata sumei de 250.000 de euro, echivalent în lei, cu titlu de daune morale. Au fost solicitate, de asemenea, cheltuieli de judecată.

„Am fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare pe 26 iunie 2019, în vederea instalării unui cardiostimulator electric permanent, de tip DDD, intervenţia fiind programată pentru aceeaşi zi. Procedura a fost realizată de pârâta Dora Diana Astratinei, medic specialist cardiologie, angajată a Institutului de Boli Cardiovasculare. În timpul realizării implantului i-a fost perforat miocardul în două locuri, la nivelul atriului drept. Străpungerea ţesutului a generat dureri post-intervenţionale grave, acumularea unei cantităţi de lichid sangvinic şi de altă natură la nivelul pericardului şi în cutia toracică, completate de o dificultate accentuată în a respira.

Efectele imediate ale erorii profesionale produse de acest medic în timpul actului medical au prezentat o complexitate şi o gravitate deosebite, fiindu-mi pusă în pericol viaţa. Evitarea intervenirii decesului a putut avea loc doar prin realizarea, de urgenţă, a celei de-a doua intervenţii chirurgicale, pe cord deschis, pe 27 iunie 2019, în cadrul căreia mi-a fost extras electrodul poziţionat greşit de medicul pârât”, a spus omul de afaceri în instanţă.

 

Medicul ieşean consideră că a urmat toţi paşii procedurali

 

Dora Diana Astratinei a depus o întâmpinare la dosar, prin care a solicitat respingerea cererii ca neîntemeiată. Medicul a descris în mod detaliat procedurile urmate în cazul omului de afaceri pe 26 iunie 2019.

„Pe toată durata procedurii intervenţionale nu am întâmpinat dificultăţi în nicio etapă intraprocedurală şi nu au survenit complicaţii de nicio natură, intervenţia fiind fără incidente, pacientul fiind conştient, cooperant, parametrii imagistici şi electrici fiind în limite normale, funcţiile vitale în limite normale. Fiind o procedură fără incidente sau accidente, am consemnat în protocolul operator doar detaliile tehnice şi recomandările post-implant. Pe 27 iunie 2019, la aproximativ 30 de ore post-implant, aproximativ la ora 20.00, pacientul a acuzat dispnee de repaus însoţită de dureri toracice anterioare accentuate în inspir, fără răspuns la analgezice. Pacientul a fost informat cu privire la apariţia complicaţiei tardive post-implant şi necesitatea efectuării intervenţiei chirurgicale în vederea extracţiei electrodului atrial şi drenării lichidului pericardic acumulat”, a subliniat medicul ieşean în instanţă.

În esenţă, Dora Diana Astratinei a susţinut că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii sale delictuale. La rândul său, Institutul a cerut respingerea cererii formulate de Petru Vieru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.