Fiscul a inceput executarea lui Fenechiu – Statul are de recuperat peste 2 milioane de euro

1578

Fiscul a inceput executarea lui Fenechiu. Statul are de recuperat peste 2 milioane de euro

@ Directia Regionala de Finante a  declansat procedurile de recuperare a prejudiciillor din dosarele Transformatorul si Siveco @ Statul are de recuperat 5,8 miloane lei prejudiciul din dosarul Transformatorul si 900.000 euro din dosarul Siveco

Directia Regionala de Finante a demarat recuperarea prejudiciilor din cele doua dosare penale in care Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare. Din cei 5 ani Fenechiu a executat circa 3,5 ani dar prejudiciile nu au fost inca recuperate. Astfel, statul are de recuperat 5,8 miloane lei prejudiciul din dosarul Transformatorul si 900.000 euro din dosarul Siveco. Fenechiu a contestat in justitie procedurile de executare silita  demarate de Fisc, cererea acestuia fiind inregistrata la Judecatoria Iasi cu nr.22685/245/2017. Judecatorii i-au pus in vedere zilele trecute lui Fenechiu ca trebuia sa timbreze actiunea daca vrea ca cererea sa sa fie judecata urmand a lua o decizie finala in luna martie.

Trebuie sa-i vanda terenurile si cladirile

In ceea ce priveste recuperarea prejudiciului din dosarul Transformatorul Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis Fiscului si lista bunurilor apartinand lui Fenechiu si firmelor sale care trebuie scoase la vanzare. „Mentine masura sechestrului asigurator a bunurilor apartinand inculpatului Fenechiu Relu, (…) respectiv asupra autoturismului marca BMW X6, valoare de achizitie 223.352 lei si asupra: imobilului amplasat in municipiul Iasi, cartier I.C. Bratianu, Aleea Teilor, in suprafata de 1.567 mp; imobilului amplasat in municipiul Iasi, zona Bucium, suprafata 1.101,3 mp, valoare de impunere 520.411 lei, imobilului amplasat in municipiul Iasi, str. Fundac Socola nr. 9, suprafata 2000 mp. Mentine masura sechestrului asigurator a bunurilor apartinand inculpatului Fenechiu Lucian, luata prin ordonanta din 28.11.2011, respectiv asupra cotei parti de 1 din imobilul amplasat in municipiul Iasi, zona Bucium, suprafata 1.356,14 mp, valoare impozabila 1.328.518 lei”, se arata in decizia judecatorilor, decizia prin care Fenechiu a si fost condamnat la 5 ani de inchisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.