Regele Mall-urilor din Romania si-a tras avion de lux. Iata cat costa aeronava lui Iulian Dascalu

12961

Regele Mall-urilor din Romania si-a tras avion de lux. Iata cat costa aeronava lui Iulian Dascalu

@ Avionul, un Cessna din clasa bussiness este garat de cateva saptamani pe Aeroportul Iasi @ O asemenea aeronava costa la mana a doua cateva milioane de dolari @ In anul 2017 se estimase ca Dascalu are o avere de circa 500 milioane euro

Unul dintre cei mai bogati romani, omul supranumit si „Regele mall-urilor din Romania” si-a cumparat un avion un avion de lux,  din clasa business. Potrivit specialistilor in aviatie care au dat un verdict dupa ce au primit o fotografie realizata de jurnalistii Dezvaluirea.ro, aeronava achizitionata de  Dascalu este de tip Cessna Citation Jet, varianta Business, o aeronava care are un pret mediu de 3 milioane de dolari pe piata-second hand. Preturile variaza insa in functie de dotari si de anul de fabricatie. Pe un site de specialitate consultat de Dezvaluirea.ro a putut fi gasit anuntul privind vanzarea unei astfel de aeronave si la un pret de 6 milioane de dolari. Preturile de fabricatie al JEt-urilor chiar si la Cessna, considerata una din marcile accesibile pot depasi insa si 10 milioane de dolari.

Potrivit unor surse avionul achizitionat de Iulian Dascalu nu este nou, are insa propriul echipaj (piloti si stewardese) si a incheiat recent un contract de garare cu Aeroportul International Iasi. De altfel, aeronava a aterizat pentru prima data pe Aeroportul Iasi in urma cu cateva saptamani, dovada ca Dascalu si-a achizitionat aeronava destul de recent. Calitatea fotografiei aeronavei lui Dascalu sufera din cauza faptului ca jurnalistii Dezvaluirea.ro nu au avut permisiunea sa se apropie mai mult de avion din motive de securitate. din aceste motive am inserat in articol o fotografie a tipului de avion de pe site-urile care vand aeronave Cessna.

Cine este Iulian Dascalu

 

Iulian Dasscalu are o avere estimata la 500 milioane de euro si a reusit sa-si capete acest renume deoarece a construit la Iasi al doilea mall din tara (primul fiind construit in Bucuresti) iar apoi a extins acest tip de afacere si in orasele Cluj, Timisoara si Suceava. In anul 2012, Iulian Dascalu a inaugurat insa Ansamblul Palas un proiect imobiliar complex care cuprinde cladiri de birouri, un mall, sali de evenimente, parcare subterana, un parc etc fiind un proiect unic in tara. Afacerile lui Dascalu au fost contestate insa deoarece au fost dezvoltate pe terenurile unor institutii publice respectiv pe cel al Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi -pentru Iullius Mall si pe cel al Primariei Iasi- Ansamblul Palas. Contestatorii aratau in special faptul ca Dascalu a primit aceste terenuri fara respectarea regulillor pietei imobiliare si a principiului egalitatii de sanse in afaceri, adica la preturi mici si in conditii preferentiale.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.