Divorț cu scandal în familia unui miliardar ieșean. Soția îl acuză că a furat o sumă uriașă

4111
Maria si Vasile Macovei-Granit
Maria si Vasile Macovei-Granit

@ Magistrații Judecătoriei au dispus ieri ca procurorii ieșeni să urgenteze urmărirea penală in urma unei plângeri pentru delapidare depuse de Maria Macovei împotriva soțului său Vasile Macovei, patronul companiei Granit @ În baza unei expertize contabile, Maria Macovei susține ca sotul sau a scos ilegal din conturile SC Granit SRL suma de 1.427.004 lei @ Într-o ediție anterioară am arătat că Vasile Macovei se judecă si cu fosta amantă căreia îi cere să-i returneze banii împrumutați pentru achiziționarea unei mașini @ Asta dupa ce testele ADN au aratat ca Macovei nu este tatal copilului nascut de fosta sa amanta

Divorțul din familia unui miliardar ieșean are toate ingredientele unui scenariu de telenovelă, amantă, bani, copil din flori și scandal. După ce și-a dat în judecată fosta amantă, o funcționară de la o primărie din județ pentru a o determina pe femeie sa recunoască ca el este tatăl copilului pe care aceasta l-a născut la începutul anului, Vasile Macovei, patronul companiei de constructii Granit se confruntă si cu o plangere penala pentru delapidare depusă de soția sa Maria Macovei. Vasile Macovei a intentat divort in luna ianuarie a.c instanta urmand sa pronunte o sentință, în cursul zilei de mâine (vezi aici). Intr-o plangere depusă la Parchetul de pe langa Judecatoria Iași, Maria Macovei il acuza pe soțul sau de delapidare, acuzandu-l ca a incasat ilegal din casieria sau din conturile firmei Granit, sub forma de dividente aproape 300.000 euro. „Din luna martie 2017 cotele de participare s-au modificat, Macovei Vasile devenind asociat majoritar deținând 66,98 la sută din capitalul social iar  Macovei Maria detine 33,02 la sută. Calitatea de administrator in cadrul SC Granit SRL este detinuta de Macovei Maria. Domnul Macovei Vasile și-a însușit cu titliu de dividente mult peste suma la care ar fi fost îndreptățit, potrivit evidențelor contabile. Perioada vizată de expertiza menționată este ianuarie 2015-septembrie 2019, perioadă in care Macovei Vasile a încasat cu titlu de dividente suma de 4.757.108 lei, sumă care depășește cuantumul de dividente cuvenite acestuia conform procentului de capital social deținut incasand in plus suma de 1.427.004 lei”, se arată in plangerea penala depusa de Maria Macovei prin intermediul avocaților.

Procurorii trebuie să urgenteze cercetările

Vasile si Maria Macovei-Granit
Vasile si Maria Macovei-Granit

Pentru ca plangerea penala a fost depusa de ceva vreme iar lucrurile nu s-au mișcat Maria Macovei a cerut la Judecatoria Iasi ca judecatorii sa dispuna urgentarea cercetarilor. În acest sens, Maria Macovei a inregistrat un dosar avand ca obiect ”contestație durată proces” iar cererea acesteia a fost admisa in urma cu doua zile (vezi aici). Judecătorii au dispus ca procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași sa finalizeze cercetările până pe data de 15 aprilie 2022. Despre procesele deschise de Macovei impotriva fostei sale amante am prezentat detalii in articolele „Un milionar ieșean a făcut un copil cu o femeie cu 40 de ani mai tânără. Amanta este soția unui polițist”, publicat in data de 10 februarie 2021, sau ‘‘Milionarul ieșean care și-a dorit un copil din flori a picat testul ADN. Tatăl este un polițist”, din data de 5 septembrie 2021 sau „Afaceristul ieșean care a picat testul de paternitate și-a dat în judecată amanta. Vrea cadoul înapoi” din data de 28 septembrie 2021. Am aratat printre altele ca testele ADN au stabilit ca Macovei nu este tatal copilului nascut de fosta sa amanta. Am mai aratat de asemenea ca dupa aflarea rezultatului testului ADN, Macovei a dat-o in judecata pentru ca aceasta sa-i inapoieze suma de 60.000 lei pe care i-ar fi primit de la miliardar sa-si cumpere o masina.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.