Afaceristul care a tăiat fabricile lui Ceușescu înhățat de două ori pentru fraudă

1770
Ionel Doroftei
Ionel Doroftei

@ Ionel Doroftei din judetul Iași a administrat firma In Dor Grup si a fost trimis in judecata de doua ori pentru evaziune fiscală

Ionel Doroftei din Târgu Frumos, patronul uneia dintre firmele care au facut profituri considerabile din taierea si vanzarea la fier vechi a fostelor fabrici comuniste a fost trimis in judecata in doua dosare pentru evaziune fiscala. Astfel, chiar daca firma sa In Dor Grup a realizat profituri uriase din tăiarea unor combinate precum Uzinele Chimice Govora, Compania Fluvială Giurgiu Nav, Ionek Doroftei nu a vrut sa plateasca corect impozite catre bugetul statului. În primul dosar a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala, in anul 2019 de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Asta deoarece, in perioada mai 2020- iunie 2011, In Dor Grup a inregistrat in contabilitate unele achizitii fictive de la societati fantoma printre care si Alumin Petrotub SRL. ‘’În contextul faptic şi probatoriu expus, fără niciun dubiu, putem conchide că S.C. IND-DOR GRUP COM S.A. Târgu Frumos a fost beeneficiar al unor tranzacţii nereale, de la un furnizor scriptic ce formează un grup de contribuabili (cu comportament de „firmă fantomă) cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 52242 lei (12206,65 euro)’’, se arata in rechizitoriul procurorilor ieseni. În acest dosar a fost condamnat deja de Tribunalul Iasi la o pedeapsă de  2 ani de inchisoare cu suspendare, sentința nefiind definitiva.

Frauda de 50.000 euro intr-o luna

In cel de-al doilea dosar Ione Doroftei a fost trimis in judecata in anul 2021 tot de procurorii ieseni de la Parchetul de pe langa Tribunal. Asta deoerace, in perioada noiembrie 2010- decembrie 2010 a evidențiat in actele contabile achiziții nereale de mărfuri emise în numele Starcom Net SRL sustragându-se de la plata către bugetulde stat a sumei de 209.307 lei. In acest dosar nu a fost pronuntata inca nicio sentinta fiind inca in curs de judecata la Tribunal.

Constantin MAZILU

O țigancă din Ciurea a reușit să înfunde trei mari companii din Moldova. Evaziune în imobiliare și afaceri agricole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.