Pleiada Boutique Hotel a câștigat titlul de Destinația Anului 2023 la categoria Boutique

237
Hotel Pleiada
Hotel Pleiada

Pleiada Boutique Hotel a câștigat titlul de Destinația Anului 2023 la categoria Boutique, după ce în, anul 2022, a primit titlul de Cel mai bun hotel independent de 5 stele în cadrul competiției Top Hotel Awards. Deși aceste distincții au reconfirmat locul Pleiada pe harta hotelurilor care fac performanță la nivel național, reprezentanții companiei ieșene cred că adevăratul lor premiu este experiența oaspeților și feedbackul primit de la aceștia. Iată ce spune Dora Morhan, Marketing Director al singurului hotel de 5 stele din Moldova. „Oaspeții noștri ne oferă zilnic premii!”

Cum a fost să fiți câștigători în cadrul unor competiții naționale de anvergură?

Atât nominalizările, cât și premiile, în sine, ne-au adus în egală măsură bucurie și responsabilitate. Bucuria a venit din faptul că, în ciuda unor vremuri extrem de provocatoare, am reușit să fim consecvenți în misiunea noastră: aceea de a face Iașul cunoscut ca destinație turistică. Acesta a fost visul nostru, iar tot ce am făcut din anul 2018 până în prezent a fost focalizat în această direcție. Astfel, în toate campaniile radio naționale, concursurile și info trip-urile noastre, întreaga comunicare a pus pe primul plan Iașul.

Responsabilitatea ce rezultă din obținerea acestor titluri reprezintă argumentul pentru a continua acțiunile pe acest palier. Pleiada este un actor activ în comunitatea ieșeană, susține proiecte și investește nu doar resurse financiare, ci și mult suflet în tot ceea ce înseamnă promovarea Orașului. Dovadă a acestui fapt este participarea activă la campania ce a adus Iașului titlul de Destinația Anului 2022, precum și statutul de membru fondator al „Asociației de Management al Destinaţiei Turistice Iași și a Regiunii Moldova”, cea care a lansat noul brand al orașului, brand premiat anul acesta cu medalia de aur la Londra, la categoria Best City Brand, în cadrul Transform Awards.

Ce înseamnă feedback-ul primit de la clienți?

Feedback-ul este extrem de important pentru noi, ca de altfel pentru toți cei care lucrează în domeniul ospitalității. Încercăm să îl obținem cât mai discret pe toată durata cazării, la toate punctele de intersecție cu oaspetele, fie că e vorba de Spa, restaurant sau cazare, tocmai pentru ca fiecare ședere să fie specială.

Filosofia noastră este să prevenim orice posibil neajuns și să îmbunătățim chiar și lucrurile care sunt apreciate, iar dovadă a acestui fapt stau recenziile din partea oaspeților. Lor le mulțumim pentru faptul că sunt atenți la micile detalii, fie că vorbim de diversitatea micului dejun, de experiența de la Pleiada Spa, deliciile de la restaurantul Novella sau de interacțiunea cu colegii noștri.

Totodată, ne bucură că membrii echipei Pleiada urmăresc dinamica recenziilor cu extrem de mare atenție, răspunzând în timp real acestora. Este foarte important pentru ei să știe că rezultatul muncii lor este remarcat și apreciat, nu doar de oaspeți, ci și de management. Evident că există și aspecte care trebuie ajustate, iar acestea sunt prioritate pentru noi, deși se situează cu precădere în sfera tehnică, nu procedurală sau comportamentală.

Ce credeți că îi atrage pe oaspeți să vină la Pleiada Boutique Hotel, în Iași?

Permiteți-mi să reformulez întrebarea. Corect ar fi: „Ce credeți că îi atrage pe oaspeți să vină la Iași, la Pleiada Boutique Hotel?”.

Acum, voi încerca să vă răspund la prima parte a întrebării. Noi mereu ne punem prima dată problema ce îi atrage pe oameni la Iași. Oaspeții vin în orașul nostru cu multă curiozitate, mai ales cei care nu ne-au mai trecut pragul, dar și cei care au vizitat orașul în urmă cu mult timp. Pe lângă faptul că există extrem de multe locuri de descoperit sau redescoperit: Casa Muzeelor, Casa Pogor, Palatul Culturii (desemnat Destinația anului 2023 la categoria Atracții Cultural- Educative), superba Grădină Botanică. Ceea ce animă cu adevărat orașul și îl face din ce în ce mai atractiv sunt evenimentele foarte variate ca tematică. Ele sunt cele care fac vizitele la Iași mereu „prea scurte” și lasă mereu ușa deschisă unei noi veniri.

În ceea ce privește partea a doua a întrebării, motivele pentru care oaspeții aleg și realeg Pleiada Boutique Hotel (ca loc de ședere) sunt foarte diferite, dar toate sunt centrate pe plus valoarea pe care noi o aducem experienței lor la Iași.

Pornim de la transferul gratuit cu mașini de lux care preiau turiștii de la aeroport ajungând la oaza de liniște pe care hotelul nostru o aduce în tumultul unei vieți extrem de aglomerate, noi beneficiind de un cadru natural unic în Iași.

Apoi, fiindcă ne dorim ca oaspeții care optează pentru pachetul city-break să reușească să cunoască Iașul, oferim un tur ghidat al orașului (cu titlu gratuit), sub îndrumarea doamnei Sorina Dănăilă, o pasionată a Iașului alături de care am conturat și proiectul „Crăițele Iașului”, o carte posh pe care o puteți găsi la recepția hotelului.

Cei care nu dispun de timpul necesar pentru a se bucura de cele trei ore de tur au la îndemână în fiecare cameră a hotelului câte o revistă concierge editată de echipa Pleiada cu cele mai interesante locuri de vizitat din Iași, atât din punct de vedere cultural, culinar, dar și la nivel de evenimente.

Mai mult chiar, oaspeții noștri primesc invitații, în limita disponibilităților, dar și transfer gratuit cu mașini de lux la/de la Opera Națională Română, al cărei partener suntem de 5 ani. Ne dorim astfel ca aceștia, indiferent dacă sunt sau nu din România, să se bucure de limbajul universal al operei, în clădirea clasată de BBC ca fiind a doua în topul celor mai frumoase teatre din lume.

O altă inițiativă a echipei care ne este foarte dragă este cea a cărților poștale ilustrate cu Iașul, vederi pe care oaspeții le primesc în dar, inclusiv cu timbru și plic, pentru a-i bucura și surprinde cu un gest frumos pe cei dragi, noi instalând chiar și o cutie poștală în hotel.

Și cum orice călătorie are nevoie de o doză generoasă de relaxare, Spa-ul Pleiada este locul ideal unde turiștii noștri pot să își încarce bateriile înainte de a urca la restaurantul Novella unde au o reducere de 10%, fiind oaspetele hotelului. Acolo, pe lângă tentantul meniu ce face înconjurul lumii, te așteaptă zilnic și o seducătoare atmosferă cu muzică live.

Care este cel mai memorabil feedback pe care l-ați primit la Pleiada?

Ne este greu să evidențiem o anumită recenzie, după ce am primit atât de multe impresii deosebite, scrise cu mult suflet și perfect ancorate în realitate. Însă, ceea ce vă pot spune este că ne încearcă un sentiment de nedescris atunci când oaspeții notează toate micile particularități pe care le-au apreciat în hotelul nostru, când scriu că le-a plăcut foarte mult orașul și când promit că vor reveni. Aceasta este în definitiv misiunea noastră: să transformăm fiecare oaspete într-un prieten și ambasador al hotelului și al Iașului.

pleiada-boutique-hotel
pleiada-boutique-hotel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.