Ţeapă cu mobilă, trasă la Iaşi! Un individ, acuzat că a păcălit mai multe persoane (EXCLUSIV)

1458
limite-bani
limite-bani

@ Ţeapă cu mobilă, trasă la Iaşi! @ Un individ, acuzat că a păcălit mai multe persoane, a fost pedepsit de judecătorii ieşeni @ Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat recent pe Dragoş Mihai Istrate la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru înşelăciune în forma continuată

Ţeapă cu mobilă, trasă la Iaşi: un individ, acuzat că a păcălit mai multe persoane, a fost pedepsit de judecătorii ieşeni. Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat recent pe Dragoş Mihai Istrate la 1 an şi 6 luni deînchisoare, cu suspendare, pentru înşelăciune în forma continuată.

„Iinculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul unei instituţii din cadrul Primăriei Comunei Miroslava sau din cadrul Consiliului Local Miroslava, judeţul Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”, au afirmat judecătorii. În plus, acesta a fost obligat să achite daune totale de aproximativ 11.400 de lei către victimele sale.

 

Ţeapă cu mobilă, trasă la Iaşi de un inginer!

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Dragoş Mihai Istrate, de profesie inginer, a început pe data de 3 august 2020. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de înşelăciune în formă continuată (16 acte materiale).

„În perioada martie 2015 – martie 2018, inculpatul a indus în eroare mai multe persoane vătămate, cărora le-a promis efectuarea de mobilier la comandă, persoane de la care a încasat sume reprezentând avansuri în vederea cumpărării materialelor necesare, ulterior neefectuând cu intenție obligațiile asumate față de beneficiarii care au achitat total sau parțial contravaloarea serviciilor contractate, în scopul obținerii pentru sine de foloase patrimoniale. Prin activitatea infracțională, Iastrate a cauzat un prejudiciu în valoare totală de 13.485 de lei”, au susţinut anchetatorii ieşeni.

 

Dragoş Mihai Istrate a recunoscut până la urmă faptele comise

 

După ce mai multe persoane au depus plângeri la Poliţie, oamenii legii au demarat cercetările. Aceştia au ajuns, astfel, la Dragoş Mihai Istrate. Conform anchetatorilor, individul se întâlnea cu victimele din Iaşi după ce era contactat graţie unui anunţ dat pe site-ul olx.ro. Acesta le promitea oamenilor că le va face mobilă de bucătărie şi le cerea un avans. Ulterior, individul nu le livra nici mobilierul, dar nu le mai dădea nici banii înapoi.

Cu ocazia audierii în calitate de suspect şi inculpat, ieşeanul şi-a rezervat dreptul de a nu da vreo declaraţie. Pe 4 ianuarie 2019, cu ocazia audierii în calitate de inculpat, cu privire la fapta de care este inculpat, el şi-a rezervat, de asemenea, dreptul de a nu da vreo declaraţie. În faza de judecată, individul a recunoscut faptele pentru care a fost trimisă în judecată, solicitând judecarea cauzei conform procedurii recunoaşterii învinuirii, cerere ce a fost admisă de instanţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.