DNA în fața primei condamnări în dosarele lui Chirica. Un inspector de la Urbanism s-a predat (EXCLUSIV)

4258
Gabriel Gherghesanu si Mihai Chirica
Gabriel Gherghesanu si Mihai Chirica

@ De această dată Chirica nu mai poate spera că va scăpa prin prescripție așa cum s-a întâmplat cu dosarul Skoda @ Gabriel Ghergheșanu, martor cheie în dosarele de corupție instrumentate de DIICOT și DNA la Primăria Iași a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii @ Ghergheșanu a recunoscut totul, a negociat o pedeapsă dar decizia finală va fi luată de judecători

Martorul cheie din dosarele de corupție instrumentate de DNA și DIICOT la Primăria Iași s-a ‘’predat’’ în fața procurorilor. Gabriel Ghergheșanu, fost inspector la urbanism implicat în recepțiile scandaloase ale unor blocuri sau clădiri de birouri care nu respectau autorizațiile de construire a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Iași. Ghergheșanu a dat prima declarație care i-a îngropat atât pe primarul Mihai Chirica și pe cumătrul său, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu în dosarul în care cei doi au fost trimiși în judecată pentru edificarea ilegală blocului construit de firma afaceristului Gheorghe Cheșcu pe strada Vasile Lupu nr.95G. În acest dosar Mihai Chirica a fost trimis în judecată pentru fals și abuz în serviciu iar declarațiile lui Ghergheșanu care a recunoscut totul i-a ajutat pe anchetatori. „În ceea ce privește relația primarului Mihai Chirica cu viceprimarul Harabagiu Gabriel, considerăm deosebit de edificatoare aspectele declarate de Ghergheșanu Gabriel care arată că în perioada emiterii respectivelor documente, viceprimarul Harbagiu Gabriel i-a comunicat în repetate rânduri că tot ceea ce se dispune în instituție se face de comun acord între primar și viceprimar, iar dispozițiile pe care le primește în mod nemijlocit martorul de la viceprimar sunt cu știrea primarului sau venite direct din inițiativa primarului Mihai Chirica. Harabagiu Gabriel a semnat certificatul în discuție din dispoziția și cu știința numitului Mihai Chirica”, se arată în actele de urmărire penală.

Ghergheșanu a negociat o pedeaspsă cu procurorii DNA dar decizia finală va fi luată de judecători. Spuneam mai sus că Ghergheșanu este un martor cheie. Acesta are multe de povestit. DNA Iași a deschis în ultimii doi ani mai multe dosare care privesc ilegalitățile făcute la Direcția de Urbanism din Primărie. Sunt în lucru inclusiv alte dosare care privesc afacerile lui Cheșcu cum ar fi cel legat de clădirea de birouri de pe șoseaua Nationala nr.25-27 care de asemenea nu respectă autorizația.

Bombă! Chirica și Harabagiu trimiși in judecata de DNA in dosarul Flux

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.