Poliția Rutiera a hărțuit un medic pentru conducere fără permis. Procurorii le-au dat cu dosarul in cap

18172
Anna Maria Nastac
Anna Maria Nastac

@ Medicul stomatolog Ana Maria Nastac s-a ales cu dosar penal deschis de Politia Rutiera Iasi fiind acuzata de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere @ Procurorii au constatat ca femeia este nevinovata deoarece nu stia ca avea permisul suspendat si nici nu fusese anunțată

Un medic stomatolog din Iași a trait in ultimele luni un adevarat cosmar dupa ce a fost acuzata de Politia Rutieta Iasi pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul fara permis de conducere in conditiile in care femeia nu stia ca i se pusese o asemenea restricție. Ana Maria Nastac, medic stomatolog a primit recent acasa de la Parchet ordonanta de clasare, documentul care arata ca a fost pusa sub acuzare de Politia Rutiera dar gasita nevinovata de catre procurori. Astfel, Politia Rutiera Iasi sustine ca Ana Maria Nastat a acumulat la data de 21.06.2019, un număr de 15 puncte penalizare ca urmare a sanctiunilor contraventionale primite si, in aceiasi zi i-ar fi fost trimisa la domiciliu invitatia  cu nr.895738, ce a fost afișată la domiciliul sau in vederea prezentarii la sediul institutiei pentru a preda permisul de conducere. De asemenea, Politia Rutiera mai sustine ca la data de 1.08.2019 i-a comunicat acesteia faptul ca ar avea permisul de conducere suspendat. Dupa aceea femeia a fost oprita in trafic de Politie de mai multe ori, fiindu-I deschis un dosar penal pentru conducere fara permis. De exemplu, a fost oprita in trafic de politistii de la Sectia 1 Politie 24.08.2019 care au acuzat-o de conducere fara permis dar ulterior acestia au renuntat a acuzatii. Mai departe, la data 2.03.2021 a staționat pe strada profesor Anton Șesan in dreptul indicatorului Oprirea Interzisa ocazie cu care agentul a constatat ca femeia ar avea permisul suspendat.

Gasita nevinovata

Au mai urmat cateva opriri in trafic avand ca si consecinta aceiasi acuzatie, adunate toate intr-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, care dupa cum am mai precizat au gasit-o nevinovata deoarece femeia nu stia ca avea permisul suspendat. Asta deoarece femeia nu luase la cunostinta de adresa trimisa la data de 21.06.2019 de Politia Rutiera si nici de invitatia de a preda permisul. De asemenea, in timpul audierilor medicul a aratat ca nu luase la cunostinta de toate sanctiunile care dusesera la acumularea unui numar de 15 puncte penalizare.  ‘’Avand in vedere ca la data comiterii faptei numita Ana Maria Nastac nu cunostea faptul ca dreptul acesteia de a conduce autovehicule era suspendat, nefiind înștiințată legal conform procedurilor legale lipsind vinovatia prevazuta de Legea penala, propun clasarea cauzei’’, se arata in ordonanta procurorului. Ana Maria Nastac ne-a declarat ca a contactat un avocat si se gandeste foarte serios sa solicite daune. ’’Am fost pur si simplu harțuita de Politie. Tot timpul au sustinut ca nu am dreptul de a conduce masina in timp ce eu nu stiam acest lucru. Voi discuta cu avocatul pentru eventuale compensatii’’, a declarat Ana Maria Nastac.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.