Culmea! Profesor din Iaşi, obligat de magistraţi să-şi ceară scuze public faţă de o elevă! Asta, după ce minora şi-a înjurat o colegă! (EXCLUSIV)

3646
Holul unei scoli
Holul unei scoli

@ Un profesor din judeţul Iaşi a fost obligat de magistraţi să-şi ceară scuze public faţă de o elevă @ Decizia a fost luată recent, iar cadrul didactic Oana Panţîru a fost de acord cu acest lucru @ Asta, în ciuda faptului că eleva respectivă şi-a înjurat o colegă

Un profesor din judeţul Iaşi a fost obligat să-şi ceară scuze public faţă de o elevă. Decizia a fost luată recent de magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni, iar cadrul didactic Oana Panţîru a fost de acord cu acest lucru.

“Instanţa admite cererea de confirmare a renunţării la urmărirea penală formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni. Constată legalitatea şi temeinicia solu?iei de renunţare la urmărirea penală dispuse prin ordonanţa din data de 17 iunie 2022 faţă de suspecta Oana Panţîru, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. Definitivă”, au afirmat judecătorii ieşeni.

 

Profesoara Oana Panţîru, din Iaşi, obligat să-şi ceară scuze public faţă de o elevă!

 

Acest proces a început pe 21 iunie 2022. Procurorii au cerut atunci confirmarea soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispuse față de profesoară, cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă.

“Pe 29 noiembrie 2018, patrula de ordine şi siguranță publică din cadrul I.P.J. Iaşi – Secția 5 Poliție Rurală a fost sesizată telefonic de către persoana vătămată minoră cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în pauza cursurilor de la ora 17.50, în timp ce se afla pe holul Liceului Teoretic „Rosetti”, pe fondul faptului că a adresat injurii şi cuvinte jignitoare altor elevi, cadrul didactic a întreprins acte de violență fizică asupra sa, în sensul că i-a aplicat două lovituri cu palma peste cap şi a tras-o de păr, fiindu-i provocate leziuni minore pentru care nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale”, au spus anchetatorii.

În urma sesizării, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de purtare abuzivă. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, pe 29 noiembrie 2018, persoana vătămată era elevă în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Rosetti” , unitate şcolară în cadrul căreia suspecta are calitatea de cadru didactic, fiind profesor de Limba şi Literatura Română la clasele de gimnaziu.

 

Profesoara ieşeană a recunoscut parţial cele întâmplate

 

În acea zi, minora a avut un conflict cu o elevă de clasa a VI-a, a cărei identitate a rămas necunoscută, pe care a înjurat-o. Cuvintele jignitoare au fost auzite de Oana Panţîru, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiind şi profesor de serviciu în acea zi.

“Aceasta a intervenit, i-a reproşat persoanei vătămate că vorbeşte vulgar, exercitând acte de violență fizică asupra acesteia, în sensul că a prins-o de haine şi de păr, aplicându-I palme peste față. Leziunile provocate au fost minore, fapt pentru care persoana vătămată nu a solicitat şi nu a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, au adăugat oamenii legii.

Conducerea Liceului Teoretic „Rosetti” a comunicat că profesoara a fost avertizată verbal cu privire la gestionarea cu condescendență a relației cu elevii claselor la care predă, dar nu s-a întrunit comisie de cercetare disciplinară deoarece aceasta se bucură de o reputație ireproşabilă în rândul cadrelor didactice ale şcolii, având o conduită exemplară, dând dovadă de responsabilitate şi de o foarte bună pregătire în specialitate, nefiind până în prezent obiectul vreunei anchete disciplinare la nivelul unității şcolare la care activează.

Fiind audiată în cauză, suspecta a recunoscut parțial fapta pentru care este cercetată, arătând că a ridicat tonul şi s-a adresat elevilor să intre în clasă, întrucât aceştia îşi adresau reciproc injurii şi cuvinte jignitoare, dar nu reține dacă în grupul respectiv de elevi era şi persoana vătămată, susținând că nu a lovit-o nici pe aceasta, nici pe altă elevă. Suspecta a precizat că, în situația în care s-ar dispune o soluție de renunțare la urmărirea penală, ar fi de acord să fie obligată să îşi ceară public scuze față de persoana vătămată.

Prin ordonanța din 17 iunie 2022 a procurorului s-a dispus renunțarea la urmărirea penală faţă de profesoară, ea fiind obligată ca, în termen de 3 luni de la data confirmării soluției de renunțare la urmărirea penală de către judecătorul de cameră preliminară, să îi ceară public scuze persoanei vătămate, în cadrul Liceului Teoretic „Rosetti” , în prezența directorului unității şcolare, a părinților persoanei vătămate, a dirigintelui acesteia şi a doi profesori ce fac parte din consiliul şcolar, stabiliți de către directorul unității şcolare, precum şi în prezența unui reprezentant al Poliției, care va întocmi un proces-verbal prin care va constata îndeplinirea obligației. De asemenea, pe 3 septembrie 2019, minora a arătat că îşi retrage plângerea prealabilă formulată împotriva profesoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.