Afacerile sefei Clinicii de Gatroenterologie luate in vizor de ANI

7923

@ Anca Trifan, profesor universitar la UMF Iasi si sefa clinicii de Gastroenterologie de la Spitalul Sfantul Spiridon a fost gasita in incompatibilitate @ Asta deoarece Anca Trifan a adiministrat si doua societati comerciale din domeniul medical de cand conduce clinica de la Spiridon

Sefa Clinicii de Gastroenterologie II de la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi ar putea pierde aceasta functie de conducere in cazul in care decizia publicata astazi de Agentia Nationala de Integritate in cazul sau va ramane definitiva. Astfel, ANI a constatat ca Anca Trifan s-a aflat in  incompatibilitate deoarece in perioda in care conducea clinica, admnistra si doua societati comerciale. „In perioda 22 noiembrie 2016 – 3 iulie 2017  a detinut si exercitat simultan functia de sef de clinica Gastroenterologie II din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgena „Sf.Spiridon din Iasi si pe cea de administrator in cadrul societatilor comerciale Endo Gast SRL si Gastromedica SRL”, a constatat ANI.

Anca Trifan a incalcat astfel dispozitiile art.178 si art 185 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, care prevad ca persoanele care au functii de conducere in spitalele de stat nu pot administra si societati private.

Firma Endo Gast SRL a realizat in anul 2017 venituri de 291.377 si un profit de 86.810 lei iar Gastromedica SRL a realizat venituri de 490.388 lei si un profit de 51.161 lei. Gastromedica SRL administreaza un cabinet medical de specialitate iar cealalta firma are un obiect de activitate similar. Daca  raportul ANI va ramane definitiv Anca Trifan nu va mai putea conduce Clinica de Gastroenterologie cel putin 3 ani.

Probleme si la Harlau

Tot astazi ANI a dat publicitatii un raport in care a aratat ca si directorul Spitalului Orasenesc Harlau, Teodor Pricop s-a aflat in incompatibilitate si asta deoarece in perioada 1 august 2016-3 aprilie 2018 a fost si consilier local incalcand astfel prevederile articolului 180 din Legea privind reforma in domeniul sanatatii.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.