‘’Regele’’ cazinourilor Las Vegas din Iași, arestat în dosar cu cei mai temuți interlopi din România

35500
Costel Barcau
Costel Barcau

@ Costel Barcău, patronul sălilor de jocuri Las Vegas din județul Iași, a fost arestat preventiv în aceiași zi în care au fost ridicați pentru șantaj și frații Corduneanu @ Barcău a fost arestat într-unul din dosarele în care frații Corduneanu și alți interlopi din România sunt acuzați că i-au șantajat și intimidat pe patronii unor săli de jocuri din România @ După descinderile de pe 23 noiembrie procurorii au reținut 28 de persoane în 6 dosare de șantaj și constituire a unui grup infracțional organizat @ Barcău a fost arestat în primul dosar alături de alți interlopi ‘’celebri’’ din România în timp ce frații Corduneanu au fost arestați în cel de-al doilea dosar

Costel Barcău unul dintre cei mai prosperi patroni de  săli de jocuri din județul Iași a fost reținut de procurorii DIICOT în aceiași zi în care au fost ridicați și frații Corduneanu într-un dosar în care sunt acuzați că ar fi șantajat patroni ai unor săli de jocuri de noroc din țară. Pe data de 23 noiembrie a.c procurorii DIICOT au efectuat un număr de 123 de percheziții la domiciile unor persoane fizice și ale unor firme din județele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj și au reținut 2 de persoane. Astfel, au fost reținute și propuse spre arestare un număr de 28 de persoane. Aceștia sunt acuzați că ar fi protejat rețeaua de cazinouri Las Vegas. Prin intimidare și șantaj acestia ar fi impiedicat extinderea celorlalte rețele de cazinouri din țară.

Patron al săilor Las Vegas din județul Iași

Costel Barcău este din Pașcani și deține sălile de jocuri Las Vegas din orașul de pe Siret. De asemenea, potrivit unor surse Barcău ar administra și sălile de jocuri Las Vegas din Târgu Frumos și pe unele din municipiul Iași. Barcău a fost reținut într-un dosar în care sunt implicati interlopi periculosi din Romania (vezi aici). Astfel, Barcau a fost reținut alături de Ion Corporan interlop din clanul Duduianu trimis in judecata in anul 2020, alături de alți membri ai clanului pentru că ar fi șantajat cântăreți de manele printre care și Florin Salam dar și alături de Ion Bogdan Sandu din clanul Sportivilor. De asemenea, Barcau a fost arestat alături de Laurentiu Teodor Stăncuță un afacerist controversat din Costanța condamnat pentru evaziune fiscală. Barcău a fost arestat in primul dosar deschis dupa descinderile din 23 noiembrie in timp ce frații Corduneanu, Adrian zis Beleaua și Bogdan dar și locotentul lor Remus Hotin au fost arestați in cel de-al doilea dosar. In total au fost deschise 6 dosare in ziua respectivă.

Patroni de săli de jocuri șantajați să închidă afacerile

Potrivit procurorilor DIICOT, un număr de 16 patroni de săli de jocuri de noroc au fost intimidați sa-și închidă afacerile în folosul rețelei Las Vegas. ‘’ Cu privire la infracțiunile de șantaj, din cercetări a rezultat că acestea au fost comise împotriva unui număr de 16 persoane pentru a le determina să închidă sălile de jocuri de noroc concurente, să renunțe la brandul deținut anterior de firma concurentă, să modifice fațada spațiilor destinate desfășurării activității, să renunțe la spațiile pe care le dețineau în chirie pentru funcționarea unor săli de jocuri de noroc, să renunțe la poziția deținută la o societate concurentă și să încadreze în cadrul societății deținute de grup, să plătească datoriile acumulate față de societățile deținute de grup, să renunțe la câștigurile realizate în urma plasării de pariuri sportive, să nu mai frecventeze niciodată sălile de jocuri de noroc administrate de grupul infracțional organizat, să restituie sume de bani despre care membrii grupului infracțional organizat apreciau că ar fi fost sustrase din incinta sălilor de jocuri de noroc, să remită contravaloarea reparației aparatelor de tip ”slot-machine” avariate și să șteargă postările de pe rețelele de socializare prin care denigrau activitatea sălilor de noroc administrate de grup’’, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Frații Corduneanu și locotenentul Hotin arestați în dosarul Las Vegas. Avocata lor a fost lăsată în libertate

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.