A găsit un card şi a decis să facă cumpărături! Nu s-a gândit vreo clipă la ce avea să urmeze! (EXCLUSIV)

235
limite-bani
limite-bani

@ Un individ a găsit un card şi a decis să facă cumpărături: nu s-a gândit vreo clipă la ce avea să urmeze @ În cele din urmă, Adrian David a fost prins de anchetatori @ Ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe acesta la 2 ani şi 8 luni de închisoare, plus la o amendă de 2.400 de lei

 

Un individ a găsit un card şi a decis să facă cumpărături: nu s-a gândit vreo clipă la ce avea să urmeze! Însă Adrian David a fost prins de anchetatori.

Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe acesta la 2 ani şi 8 luni de închisoare, plus la o amendă de 2.400 de lei, sub acuzaţiile de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (8 acte materiale) şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.

„Instanţa dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 2.036 de lei, reprezentând contravaloarea bunurilor obţinute prin comiterea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, au afirmat magistraţii ieşeni.

A găsit un card şi a decis să facă cumpărături

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Adrian David a început pe data de 6 septembrie 2021.

„Pe datele de 18 şi 19 februarie 2018, la diferite intervale de timp, prin folosirea fără drept a datelor cardului bancar aparţinând persoanei vătămate, a accesat fără drept sistemul informatic al băncii şi a efectuat fără consimţământul persoanei vătămate 8 plăţi online în valoare totală de 2.036 de lei către comercianţii: steamgames.com, zara.com, bershka.com, hm.com, renbreakers, dhgate.com şi wangyatao”, au susţinut anchetatorii.

 

Adrian David nu s-a gândit vreo clipă la ce avea să urmeze!

 

Victima, un bărbat din Iaşi, este titulara unui cont bancar, în care, pe 16 februarie 2018, i-a fost virată suma de 4.000 de lei. Acest cont avea ataşat un card de debit, pe care, înainte de 17 februarie 2018, în împrejurări necunoscute, persoana vătămată l-a pierdut.

Adrian David (32 de ani), persoană domiciliată în Bucureşti, s-a aflat în municipiul Iaşi pentru o scurtă perioadă de timp, când a lucrat renovarea unui spaţiu comercial. În această perioadă, pe o stradă din zona complexului comercial, individul a găsit cardul aparţinând persoanei vătămate, card pe care şi l-a însuşit.

„Revenit pe 17 februarie 2018 în Bucureşti, inculpatul a efectuat cu cardul aparţinând persoanei vătămate, fără a avea consimţământul acesteia, mai multe tranzacţii financiare, cu o valoare totală de 2.036 de lei”, au spus oamenii legii. Victima a constatat că a pierdut cardul, apoi a aflat că, de pe acesta, fuseseră făcute mai multe plăţi. Astfel, anchetatorii au ajuns la Adrian David.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.