Dealerul vedetelor din muzică, condamnat la Iaşi! „Căpcănescu”, acuzat că intra backstage pentru a furniza cocaina! (EXCLUSIV)

2120
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Dealerul vedetelor din muzica românească a fost condamnat la Iaşi @ Astfel, recent, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au pedepsit pe Costel Eduard Ioniţă, zis „Căpcănescu”, la 10 ani şi 8 luni de temniţă @ Individul este acuzat de trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, în formă continuată (2 acte materiale), dar şi de introducerea în ţară de droguri de risc şi droguri de mare risc, fără drept

Dealerul vedetelor din muzica românească a fost condamnat la Iaşi! Recent, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au pedepsit pe Costel Eduard Ioniţă, zis „Căpcănescu”, la 10 ani şi 8 luni de temniţă pentru trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, în formă continuată (2 acte materiale), dar şi introducerea în ţară de droguri de risc şi droguri de mare risc, fără drept.

De asemenea, judecătorii ieşeni au confiscat de la acesta mai multe cantităţi de droguri, respectiv pulbere care conţine amfetamină cu cofeină, pulbere care conţine ketamină, fragmente solide care conţin cocaină, comprimate care conţin ca substanţe active MDMA şi cofeină sau rezină de canabis.

 

Dealerul vedetelor din muzică, condamnat la Iaşi!

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă. Cel mai probabil, Costel Eduard Ioniţă (37 de ani) o va contesta. Procesul lui „Căpcănescu” a început pe 7 aprilie 2020. Anchetatorii l-au trimis în judecată sub acuzaţiile amintite.

„Inculpatul C.E.I. a procurat atât din surse interne, cât și externe (Anglia) cantități importante de droguri de risc (canabis și ketamină), droguri de mare risc (amfetamine, MDMA și cocaină), pe care le-a comercializat către diferite persoane cu ocazia participării la festivalurile de muzică electronică desfășurate în diverse orașe ale țării”, au precizat procurorii ieşeni.

 

Costel Eduard Ioniţă, acuzat că aducea droguri din Anglia

 

Oamenii legii au adăugat că, pe 4 noiembrie 2019, individul a mers în Anglia, de unde a cumpărat 93,42 grame de pulbere care conține amfetamină cu cofeină, 41,82 grame de fragmente solide care conțin cocaină, 101 comprimate ecstasy și 147,01 grame de pulbere ce conține ketamină.

„Inculpatul a disimulat drogurile într-un bagaj de mână tip troler de culoare neagră și l-a expediat în țară, în mod fraudulos, prin intermediul unei societăți de transport persoane și colete. Ulterior, cu o cursă aeriană, pe ruta Londra – București, acesta a revenit în țară pe 6 noiembrie 2019, deplasându-se în localitatea de domiciliu”, au adăugat anchetatorii.

 

Percheziţii efectuate la domiciliul lui „Căpcănescu”

 

Oamenii legii au adăugat că, după primirea coletului, individul şi legăturile sale aveau de gând punerea în vânzare a cantităților de droguri de mare risc și droguri de risc introduse în țară la o petrecere care urma să se desfășoare în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2019 în localitatea Azuga, din județul Prahova.

„Pe 8 noiembrie 2019, inculpatul a ridicat de la reprezentantul firmei de transport trolerul de culoare neagră, fiind prins în flagrant în timp ce îl transporta cu un autoturism în municipiul Roman, din județul Neamț. Cu ocazia efectuării acțiunii de prindere în flagrant, asupra inculpatului au fost găsite 15 comprimate ecstasy (MDMA).

Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare în imobilul în care locuiește inculpatul au fost identificate și ridicate 42 de grame de cocaină, 101 grame de amfetamină – pulbere, 147 de grame de ketamină, 116 comprimate de MDMA ecstasy, 30 de grame de rezină de canabis (hașiș), 2,60 grame de canabis, bani, precum și alte bunuri folosite în derularea activității infracționale”, au mai spus procurorii ieşeni.

 

Ce au mai spus anchetatorii ieşeni

 

Oamenii legii au mai afirmat că individul frecventa de mai mulți festivalurile de muzică electronică organizate în diferite localităţi din România, perioadă în care a făcut cunoștință cu organizatorii acestor festivaluri, cu unii dintre ei fiind în relații de amiciție, fapt ce i-a facilitat obținerea de invitații la festivaluri și accesul în zona de ,,backstage”, zonă exclusivistă în care accesul este permis doar anumitor categorii de persoane, precum organizatori, artişti şi persoane apropiate acestora.

„Având în vedere că la aceste festivaluri se consumă droguri de risc și droguri de mare risc, inculpatul a hotărât să se aprovizioneze cu o gamă variată de astfel de substanțe aflate sub control național (cannabis, rezină de cannabis, ketamină, amfetamine, cocaină), pe care ulterior să le comercializeze participanților la festivaluri, în zona de ,,backstage”, unde se intră doar pe bază de invitație din partea organizatorilor iar accesul este limitat, zona respectivă fiind păzită de firmele de pază, astfel încât riscul de a fi depistat de Poliție este minim.

Inculpatul a locuit o perioadă de timp în orașul Birmingham, din Marea Britanie, unde a participat la festivaluri de muzică electronică organizate în Birmingham și în Londra, prilej cu care a avut posibilitatea să cunoască mai mulți dealeri de droguri, pe care a hotărât să-i contacteze în scopul aprovizionării periodice cu astfel de substanțe”, au încheiat anchetatorii ieşeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.