Prefectul rapune din nou Mafia Imobiliara. Autorizatie anulata pentru blocul de langa Negruzzi

4024
santier Great Lakes vias vis de Negruzzi
santier Great Lakes vias vis de Negruzzi

@ In urma cu doua zile pe data de 1 august a.c,  judecatorii de la Tribunal au anulat prima autorizatie emisa de primarie pentru blocul pe care firmele Great Lakes si Next Capital vor sa-l ridice vis a vis de Colegiul National Costache Negruzzi  @ Blocul  este contestat in justitie prin mai multe procese deschise si de locatarii blocurilor din jur

Mafia Imobilara din Iasi primeste o noua lovitura din partea prefectului judetului Iasi, Maria Serbescu. Astfel, in cursul zilei de ieri, in urma unei sesizari facute de prefect  magistratii de la Tribunalul Iasi au decis sa anuleze (vezi aici minuta instantei) prima autorizatie de construire pentru blocul de 4 etaje pe care firmele Great Lakes si Next Capital vor sa-l ridice in Copou, vis a vis de Colegiul Costache Negruzzi. Acest proiect este contestat in justitie si de  locatarii blocurilor din jur, blocurile de pe strada Toma Cozma care au deschis  o serie de procese prin care solicita anularea Planului Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul Local, care ar permite construirea respectivului bloc. In urma cu doua zile, Tribunalul a anulat autorizatia nr. 582/07.06.2018 obtinuta de cele doua firme pentru unele lucrari de deviere si extindere a retelei de apa si canalizare pentru a pregati astfel racordarea viitorului bloc de pe strada Toma Cozma nr. 7B-9.

Nereguli constatate de institutiile de control

Numai ca  institutiile statului au constatat ca aceste lucrari la retelele de utilitati au fost efectuate cu incalcarea prevederilor legale. Cele doua fime, Great Lakes si Next Capital, au realizat lucrarile in baza unei autorizatii care a fost emisa nelegal, dupa cum au constatat atat Inspectoratul de Stat in Constructii cat si Directia pentru Cultura. Avand in vedere constatarile celor doua institutii, prefectul a solicitat in justitie anularea autorizatiei si revenirea la situatia initiala, adica aducerea retelelor la forma pe care o aveau inainte de realizarea de realizarea lucrarilor.

Fara aviz in zona protejata

Alaturi de Inspectoratul de Stat in Constructii si  Directia pentru Cultura a constatat ca municipalitatea a emis autorizatia nr.582/7.06.2018 pentru „deviere retea canalizare pe teren situat in Iasi, strada Toma Cozma 7B-9, extindere retea apa, bransament apa si retea canalizare” fara respectarea prevederilor legale. Mai exact, terenul pe care se intentioneaza construirea noului bloc se afla intr-o zona de protectie a monumentelor istorice si face parte din situl arheologic Centrul Istoric Curtea Domneasca. Ori, in acest caz, Primaria Iasi a emis certificatul de urbanism si autorizatia de construire fara sa se impuna obtinerea avizului de la Directia pentru Cultura desi acest lucru era obligatoriu. „Potrivit Legii, anularea autorizatiilor de construire sau de desfiintare poate fi ceruta, in conditiile Legii si de catre prefect inclusiv la sesizarea expresa a organelor de control ale Inspectoratului de Stat in Constructii. In considerarea celor mai sus expuse, solicitam sa admiteti actiunea si sa dispuneti anularea autorizatiei de construire nr. nr.582/7.06.2018 emisa de primarul municipiului Iasi”, se arata in actiunea depusa la instanta de prefectul judetului.

Prin urmare Copoul are sanse sa inregistreze inca un  proiect imobiliar care ramane la stadiul de fundatie pentru ca are autorizatiile anulate. Spunem asta deoarece tot in urma unei sesizari depuse de prefect judecatorii au decis sa anuleze si autorizatia de construire emisa pentru blocul de langa fosta Policlinica cu plata din Copou. Este vorba  despre blocul pe care au vrut sa-l construisca Alexandu Amarie, fiul lui Ioan Amarie fostul sef al PNA (acum DNA) si prietenul sau Petru Abatacesei un afacerist din Botosani (vezi aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.