Comuna Brăești din județul Iași este campioană la atragerea de fonduri europene

1863
Vasile Butnaru-primar Braesti, judetul Iasi
Vasile Butnaru-primar Braesti, judetul Iasi

@ Comuna Brăești, județul Iași, condusă de liberalul Vasile Butnaru este campioană la atragerea de fonduri europene @ Aproape 6 milioane euro au fost cheltuiți in comuna Braești prin Programul Național de Dezvoltare Rurala, in perioada 2007-2020

Comuna Braești din judetul Iași, condusa de ani buni de liberalul Vasile Butnaru este campioană la atragerea de fonduri europene. Practic infrastructura comunei a fost modernizata cu ajutorul fondurilor europene. Încă de la debutul Programului Național de Dezvoltare Rurala, in anul 2007, Vasile Butnariu a simțit oportunitatea dezvoltării cu ajutorul fondurilor europene înființand Asociația Intercomunitară Brăești-Ion Neculce. Cu ajutorul acestei asociatii în perioada 2007-2017 s-au investit peste 6 milioane euro în  infrastructura comunei Brăești în reabilitarea drumurilor. Este vorba despre zeci de kilometri de drumuri comunale. Vasile Butnariu nu a vrut sa rateze ocazie de a obtine fonduri europene pe urmatoru ciclu financiar al PNDR (2014-2020).  Prin intermediul Asociației Intercomunitară Brăești-Lungani, comuna condusă de Vasile Butnariu a reușit să atragă prin PNDR (20142020) fonduri europene în valoare de 2.970.000 euro pentru modernizarea drumurilor, apă și canalizare. Ulterior rețeau de canalizare din satele Rediu, Brăești și Cristești. ‘’Mi-am dat seama ca dacă voi aștepta sa primesc fonduri guvernamentale pentru a asfalta drumurile sau pentru a trage apa si canalizare in comuna, nu voi realiza mare lucru. De aceea, am inceput sa studieze programele europene, am apelat si la consultanti iar cu ajutorul fondurilor europene, comuna s-a moderniza simtitor. Nu ma opresc aici. Mi-am propus sa nu ratez nici un program european, mergem înainte cu dezvoltarea comunei’’, ne-a declarat Vasile Butnaru.

Milioane de euro de la UE investite in comună

De asemenea, in perioada 2014-2020, in comuna Brăești au fost finalizate multe alte investitii cu fonduri europene. Astfel, a fost asfaltat drumul de interes agricol care face legătura cu satul Lungani și în curand investitia se va extinde si către satu Rediu. In același timp au fost modernizate drumurile din satul Brăești dar și DC 91  Brăești – Goești, aceasta lucrare fiind receptionata chiar la sfarsitul anului acesta. Cu fonduri europene de 1,1 milioane lei a fost construit și dotat căminul cultural din comună. La infrastructura drumurilor se adaugă 3 poduri cu o lungime de 10 metri și o lățime de 4,5 metri în satele Brăești, Albești dar a 40 de podețe noi in toate satele comunei. Pentru prevenirea inundațiilor, în satul Buda a fost construit un canal de beton care asigură captarea apelor pluviale de peste 1.000 hectare teren. Din fonduri proprii si fonduri guvernamentale, primarul Vasile Butnariu a reușit sa extindă rețelele de electricitate in satele Cristești, Albești, Brăești și Rediu.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.