Patronul Conacului Polizu trimis in judecata de Crima Organizata

13108
Conac Polizu si Stefanuca
Conac Polizu si Stefanuca

@ Constantin Stefanuca, patronul complexului hotelier Conac Polizu din Deleni a fost trimis in judecata de procurorul DIICOT Daniel Horodniceanu pentru savarsirea infractiunilor de initierea unui grup infractional organizat si inșelăciune și spălare de bani @ Alaturi de Stefanuca a fost trimisa in judecata si boieroaica Irina Riscutia mostenitoarea Conacului Polizu si a peste 1.000 hectare de padure @ Cei doi au vandut de doua ori o suprafata de 50 hectare de padure inseland astfel o societate comerciala

Inca o ancheta bomba finalizata in aceste zile de procurorul Daniel Horodniceanu cel care a reusit recent sa zguduie din temelii Mafia Imobiliara din Iasi. Astfel, recent Daniel Horodniceanu l-a trimis in judecata pe Constantin Stefanuca administratorul Conacului Polizu dar si pe boieroaica Irina Riscutia. Este de notorietate faptul ca Irina Riscutia acum in varsta de 85 de ani a mostenit o avere fabuloasa, peste 1.000 de hectare de padure in zona Deleni – Harlau precum si Conacul Polizu, bunuri care sunt administrate de Stefanuca. Cei doi sunt judecati acum pentru savarsirea infractiunilor de initierea unui grup infractional organizat si inșelăciune și spălare de bani in cazul lui Stefanuc si de  inițierea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals in declarații in cazul Irinei Riscutia. Cei doi au fost trimisi in judecata deoarece cu buna stiinta au vandut de doua ori o suprafata de 50 de hectare de teren de pe raza comunei Erbiceni, cel de-al doilea cumparator fiind evident pagubit. „In anul 2013, inculpatii Riscutia Irina Ioana si Stefanuca Constantin s-au inteles sa-l imputerniceasa pe inculpatul Cărbune Constantin ca prin procura autentica incheiata pe numele acestuia din urma sa vanda sau sa promita vanzarea unei suprafete de 50 hectare de teren desi cunosteau ca in urma cu circa 2 ani titulara dreptului de proprietate cedase definitiv orice drept in favoarea unei alte persoane”, se precizeaza in primele randuri din rechizitoriu.

In anul 2011 au vandut prin intermediar

Procurorul Daniel Horodniceanu a mai aratat ca terenul fusese vandut odata in anul 2011 prin intermediul unui intermediar catre un om de afaceri din Iasi. „In anul 2011, inculpata Elena Riscutia a fost contactata de Sandu Catalin Gheorghita in numele unui om de afaceri din Iasi care dorea sa cumpere cele 50 de hectare de padure”, „, se mai arata in rechizitoriu.

Intalnirea pentru definitivarea tranzactiei, la care a participat si Stefanuca, a avut loc la Restaurantul Select din Iasi. S-a stabilit cu aceasta ocazie ca pretul tranzactiei sa fie de 110.000 lei.

Vandut din nou in 2013

Insa, la data de 7.11.2013 un anume Andrei Carbune a depus plangere penala aratand ca terenul care facuse obiectul tranzactiei de la Restaurantul Select  fusese promis pentru vanzare catre SC AA Agriculture Farm SRL. ”Petitionarul a explicat in plangerea depusa ca prin promisiunea bilaterala de  vanzare-cumparare autentificata sub numarul de 4.059 din 6.11.2013 la BNP Ochiros Alexandru terenul a fost promis spre vanzare  SC AA Agriculture Farm SRL  aceasta achitand la data incheierii promisiunii suma de 114.000 euro din care 25.000 euro in contul bancar detinut de inculpata Riscutia Irina Ioana si 89.000 euro in contul detinut de el insusi”, a mai aratat procurorul Horodniceanu.

Culmea, in rechizitoriu se mai arata de asemenea ca Stefanuca  a vrut un comision de 1.500 euro din tranzactia pe care o incheiase in favoarea firmei SC AA Agriculture Farm SRL desi stia ca terenul fusese vandut in anul 2011 in prezenta sa. „La data de 17.10.2013 inculpatul Sandu Catalin Gheorghita a fost sunat pe telefonul sau mobil de Stefanuca Constantin, dupa discutie spunandu-i inculpatului Carbune Andrei care era impreuna cu ei ca trebuie sa-i dea acestuia suma de 1.500 euro reprezentand comision pentru ca si-a dat acceptul pentru procura si a convins-o pe inculpata Riscutia sa emita procura pentru suprafata de 50 hectare de teren. Inculpatul Carbune Andrei nu a fost de acord sa-i dea vreo suma de bani motivand ca nu mai are”, se mai arata in rechizitoriu.

Stefanuca l-a amenintat ca daca nu-i da banii o va convinge pe Riscutia sa anuleze procura. In cele din urma Carbune i-a platit lui Stefanuca suma de 1.500 euro. Ulterior si reprezentantiui SC AA Agriculture Farm SRL a depus plangere penala pentru inselaciune impotriva Irinei Riscutia acuzand-o ca a vandut in anul 2013 cele 50 de hectare din comuna Erbinceni fara sa sa li se comunice ca mai vanduse odata terenul in anul 2011.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.