Patronul Conacului Polizu cautat pentru o teapa de miliarde

7606
@ Averea lui Constantin Stefanuca, patronul Conacului Polizu va fi scoasa la vanzare de Fisc @ Statul are de recuperat de la Stefanuca nici mai mult nici mai putin decat 596.143 lei, taxe si impozite @ Stefanuca a fost acuzat ca a folosit banii pe care-i datora statului, in interes personal

Zile grele pentru unul dintre cei mai cunoscuti afaceristi din zona Harlau cunoscut mai ales ca patron al Conacului Polizu, fostul conac boieresc din comuna Deleni transformat in  unitate hoteliera de nunti. Constantin Stefanuca, patronul acestei locatii ravnita mai ales de tinerii care vor sa aiba parte de o nunta de vis este cautat de Fiscul iesean pentru o teapa consistenta adusa bugetului statului, adica nici mai mult nici mai putin decat 596.143 lei. Asta deoarece, Stefanuca si prietena sa Emanuela Cernescu au administrat impreuna firma Utilities SRL firma a intrat in faliment in aprilie anul trecut fara sa-si achite datoriile catre bugetul statului. Din suma totala de 596.143 lei, Primaria Deleni are de recuperat doar 8.000 lei diferenta reprezentand  taxe si impozite catre bugetul statului. „Aceasta firma nu are datorii mari catre Primaria Deleni. Ne-am inscris la masa credala. Nu stiu daca vom mai recupera ceva”, a spus Dumitru Prigoreanu, primarul comunei Deleni.

Acuzat de frauda

Intre timp firma a fost radiata dar statul nu si-a mai recuperat banii. De aceea, la data de 21.11.2018, Fiscul a cerut judecatorilor sa permita executarea silita a averii lui Constantin Stefanuca si a Emanuelei Cernescu  pentru recuperarea banilor. Cererea a fost depusa prin procedura ”angajarea raspunderi” prevazuta de legislatia insolventei. Potrivit acestei proceduri,  averea administratorilor care au gestionat fraudulos afacerile societatilor comerciale pe care le-au patronat poate fi scoasa la vanzare pentru plata datoriilor. Cererea Fiscului a fost aprobata in decembrie 2018 dar Stefanuca a contetat-o la Curtea de Apel. Judecatorii au stabilit ca Stefanuca trebuie sa plateasca cu averea  personala deoarece a folosit in interes personal fondurile si celelalte active ale firmei si de asemenea nu a predat catre lichidator toate documentele solicitate asa cum prevede Legea. Conacul Polizu a ajuns in administrarea lui Stefanuca dupa ce a fost retrocedat mostenitorilor fostei familii boieresti.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.