Bomba. Primarul din Harlau si seful Politiei au scapat de pedepsele din dosarul de coruptie

5950

@ Curtea de Apel a decis in urma cu cateva minute sa restituie la Tribunal sentinta de condamnare a lui Constantin Cernescu, fostul primar al orasului Harlau, a fostului viceprimar Florin Tepusa dar si in cazul fostului sef al Politiei, Dumitru Simionescu

Moment penibil pentru judecatorii de la sectiile penale ale Tribunalului care au pronuntat o sentinta buna de pus pe foc in asa-zisul dosar de coruptie de la Harlau. Astfel, in urma cu cateva minute magistratii Curtii de Apel Iasi au decis sa desfiinteze sentinta prin care au fost condamnati Constantin Cernescu, fostul primar al orasului Harlau, fostul viceprimar Florin Tepusa dar si Dumitru Simionescu, fostul sef al Politiei orasului. Practic, magistratii Curtii de Apel au restituit dosarul la Tribunal deoarece nu au argumentat de ce i-au condamnat pe inculpati si nu i-au achitat. Practic sentinta nu a fost motivata. Judecatorii de la Tribunal nu au spus de ce au ajuns la concluzia ca cei trei sunt vinovati. Aceasta obiectie a fost ridicata de avocatul lui  Florin Tepusa, Robert Amuntencei iar judecatorii au constatat ca are dreptate. „Instanta a admis motivul de apel referitor la nemotivarea sentintei Tribunalului invocat de subsemnatul. Este o solutie justa”, a declarat pentru Dezvaluirea.ro, Robert Amuntencei.

Un dosar de coruptie extrem de subtire

Sa mentionam ca in luna aprilie a acestui an cei trei au fost condmnati fiecare la cate o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare. Pentru a finaliza acest  dosar DNA a cheltuit resurse uriase in conditiile in care prejudiciul este infim si in mare parte a fost recuperat iar faptele care le sunt imputate sunt niste „maruntisuri”. De exemplu, fostului primar Cernescu i se  imputa faptul ca a platit in avans un robinet  in valoare de 2.433 lei care trebuia montat la reteaua de apa. Robinetul a fost achizitionat dar nu a putut fi montat deoarece venise gerul. Cernescu nu a luat robinetul cu el acasa.  Penibilul continua. Simionescu a fost trimis in judecata deoarece a intervenit pe langa fostul sef de Ocol, Ioan Amariei sa-i duca niste lemne de foc unei batrane sarace. Fostul viceprimar Florin Tepusa este acuzat ca a efectuat acte de comert incompatibile cu functia. Familia Tepusa detine in oras un restaurant si o florarie, iar fostul viceprimar s-ar fi implicat in negocierea unor contracte in conditiile in care acest lucru ii era interzis. Sa mentionam ca in acest dosar au fost trimise in  judecata si condamnate fara „motivare” la Tribunal si alte persoane,  functionari publici de la Primaria Harlau si din cadrul autoritatilor silvice. Dupa decizia de astazi a magistratilor Curtii de Apel judecatorii de la Tribunal trebuie sa prezinte o alta solutie, deocamdata toti inculpatii sunt nevinovati.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.