O ieşeancă a obţinut daune de la vecini după ce i-a murit vaca! Uite câţi bani a primit femeia prin sentinţă! (EXCLUSIV)

1967
O vaca pe camp
O vaca pe camp

@ O femeie din județul Iași a obţinut daune de la vecini după moartea unei vaci @ Astfel, judecătorii au admis în parte cererea formulată de Daniela Hălăucă @ Ieşeanca le cerea magistraților să o despăgubească după decesul animalului

O femeie din județul Iași a obţinut daune de la vecini după moartea unei vaci. Aşadar, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis în parte cererea formulată de Daniela Hălăucă.

„Instanţa admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Daniela Hălăucă în contradictoriu cu pârâţii Daniel şi Luminiţa Avasâlcăi. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamantă a sumei de 6.000 de lei cu titlu de contravaloare a unei vaci metis gestante şi a sumei de 1.200 de lei cu titlu de contravaloare câştig nerealizat constând în producţia de lapte a bovinei pentru intervalul 18 august – 8 octombrie 2021”, au menționat judecătorii ieșeni.

 

Ieşeanca Daniela Hălăucă şi-a dat în judecată vecinii

 

Procesul dintre Daniela Hălăucă și Daniel și Luminița Avasilcăi a început pe 17 noiembrie 2021. Ieșeanca le cerea celor doi vecini ai săi despăgubiri după ce i-a murit vaca. Femeia a povestit că, pe 17 august 2021, vaca ei a fost dusă la pășunat, iar, a doua zi, animalul a murit.

Ea a mai spus că solicită contravaloarea producţiei de lapte, fiind vorba despre perioada 15 noiembrie 2021, de când urma să fete viţelul, deoarece vaca era gestantă, până la 15 noiembrie 2022. Cu privire la cantitatea de lapte, femeia a arătat că ar fi vorba despre aproximativ 8.500 – 9.000 de litri pe an.

„În acea zi am dus vaca la cireadă în jurul orei 6.00 dimineaţa, iar, seara, la întoarcere, vaca obosea, se tot oprea, dar am crezut că este din cauză că e gestantă. În seara respectivă s-a dus după vacă fata unei vecine, iar, ulterior, vaca a ajuns acasă. După ce vaca a ajuns acasă, am legat-o, iar, dimineaţă, când să îi dau drumul la cireadă, am găsit-o moartă. În jur de ora 5:30 – 6.00 dimineaţa, când m-am trezit, am văzut că vaca era căzută la pământ.

Am anunţat medicul veterinar, iar acesta a venit împreună cu un băiat, fostul tehnician al domnul doctor. Cer ca despăgubirea ce îmi va fi acordată să se facă şi sub formă de prestaţie periodică, pe lângă plata despăgubirilor reprezentând contravaloarea bovinei adulte, contravaloarea viţelului şi contravaloarea producţiei de lapte până la naşterea viţelului”, a precizat ieșeanca în fața judecătorilor.

 

Vecinii au considerat că nu au vreo vină

 

Proprietara vacii a considerat că de vină pentru moartea animalului ar fi fost cei doi vecini, Daniel și Luminița Avasilcăi. Pe de altă parte, vecinii au afirmat că nu au nicio vină pentru moartea vacii.

Ei au mai susținut că vaca nu a păscut lucernă și porumb, așa cum s-ar fi spus. Ei au adăugat că animalul ar fi fost priponit într-o altă zonă decât în cea în care locuiește, de fapt.

„Animalul decedat a fost decapitat a doua zi. Nu cunosc motivul decapitării, dar consider că a fost făcut acest lucru pentru a ascunde anumite probe. Vaca putea fi strangulată, umflarea putând surveni şi în urma strangulării”, a declarat Daniel Avasilcăi în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.