Parchetul European la Iași: 100.000 euro leafă de procuror, zero dosare

2100
Florin-Bogdan-Munteanu si Mihai Popa-procurori-Parchetul-European
Florin-Bogdan-Munteanu si Mihai Popa-procurori-Parchetul-European

@ A trecut mai bine de un an de când la Iași funcționează de acum celebrul Parchet European (EPP), structura judiciară înființata pentru investigarea marilor fraude comunitare @ Fostul șef al DNA Iași, Florin Bogdan Munteanu care s-a transferat de la inceputul anului trecut la EPP a incasat de la Parchetul European peste 100.000 euro (foto document) @ Și,  deși sunt plătiți regește, Munteanu și colegul sau, fostul procuror DIICOT Mihai Popa, nu au trimis la instanță nici un rechizitoriu adică nu au finalizat cu trimitere în judecata nici un dosar

Dacă nu au suportul SRI nu sunt în stare de nimic dar pretind să fie plătiți regește din banii contribuabililor. A trecut mai bine de un an de când la Iași, funcționează Parchetul European, structura judiciara inființată pentru investigarea marilor fraude cu fonduri europene comise in judetele din Moldova. În baza anunțurilor publicate de Ministerul Justiției cunoaștem ca in structura teritoriala a Parchetului European lucrează cel puțin doi procurori și anume Florin Bogdan Munteanu și Mihai Popa. Deși cei doi au niste salarii imense, Parchetul European Iași nu a finalizat nici un dosar, nu a trimis la instanță nici un rechizitoriu. Astfel, fostul șef al DNA Iași, Florin Bogdan Munteanu a fost selectat să lucreze la Parchetul European in primăvara anului trecut. Potrivit declaratiei de avere publicata de Agentia Nationala de Integritate, din primăvara lui 2021 și pâna la sfârșitul aceluiași an, Bogdan Munteanu a încasat de la Parchetul European o leafă de 43.000 euro. Dar, suntem in septembrie 2021. Un calcul matematic elementar ne arata ca Bogdan Munteanu a incasat de la Parchetul European, din momentul in care s-a transferat și până in prezent o leafă de cel putin 100.000 euro. Fostul procuror DIICOT, Mihai Popa lucrează la Parchetul European Iași din perioada august-septembrie 2021. Tot potrivit declaratiei de avere publicate de ANI, Mihai Popa a încasat de la Parchetul European, pentru ultimele luni ale anului 2021 o leafă de 20.000 euro. Rezultă ca și Mihai Popa incaseaza de la Parchetul European o leafa de cel puțin 5.000 euro pe lună. Și, nici Popa nu a sesizat instanța cu vreo mare frauda cu fonduri comunitare. Parchetul European ar trebui să investigheze marile fraude cu fonduri comunitare comise în judetele Iași, Suceava, Vaslui, Botoșani, Neamț, Vrancea și Bacau.

Cine lucreaza la Parchetul European Iași

Florin Bogdan Munteanu a debutat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași după care s-a transferat la DNA, unde nu s-a remarcat prin dosare de mare răsunet. Dimpotriva, Munteanu a instrumentat ‘’marele dosar’’ in care Doina Azoicăi, fostul decan al Facultății de Medicină din Iași a fost trimisă in judecata in judecata pentru ca ar fi luat mită un ceainic in valoare de 70 lei. Evident, Doina Azoicăi a fost achitată. Mihai Popa a lucrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Hârlău dupa care s-a transferat la Parchetul Tribunalului si apoi la DIICOT. Nici numele lui Popa nu este legat de vreun dosar de mare frauda trimis instanței de judecata.

Exclusiv! Parchetul European și-a deschis sediu la Iași. Cine sunt procurorii lui Kovesi

 

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.