Țeapă imobiliară de proporții. Apartamente vândute într-un bloc cu autorizație de casă

28857
bloc Constantin Mazarianu - Moara de Vant
bloc Constantin Mazarianu - Moara de Vant

@ Zilele trecute municipalitatea a respins cererea de intrare în legalitate depusă de așa-zisul dezvoltator Constantin Măzărianu pentru ‘’blocul’’ din Moara de Vânt @ Măzărianu a construit un bloc cu 5 niveluri având doar o autorizație de casă și a cerut la primărie certificat de urbanism pentru intrare în legalitate @ Problema este că Măzărianu a încheiat ante-contracte încasând avansuri pentru apartamentele din acest bloc care nu poate fi recepționat și intabulat

Încă o veste proastă pentru ieșenii care au avut încredere în așa-zisul dezvoltator Constantin Măzărianu și i-au dat avansuri pentru apartamente. Astfel, unul din cele trei blocuri pentru care Măzărianu a încasat avansuri nu poate fi nici măcar autorizat. Este vorba despre blocul din zona Moara de Vânt. Asta deoarece acest bloc a fost construit cu o autorizație de casă. Astfel, pentru terenul în suprafață de 1.068 mp a fost emisă în anul 2017 autorizația de construire nr.348 din 28.04.2017. Acest document autorizează construirea unei case cu un regim de înălțime D+P+M adică demisol, parter si mansardă cu un procent de ocupare a terenului de 25 la sută din 1.065 mp. Adică clădirea ar fi trebuit să aibă o talpă la sol de 250 metri. Autorizația a fost emisa in beneficiul unor persoane fizice de la care Măzărianu a cumpărat terenul. În schimb Măzărianu a ridicat ilegal un bloc cu 5 niveluri P+4E. Unii ieșeni care au vrut să cumpere apartamente in acest bloc au dat și până la 90 la sută avans.

Primăria refuză intrarea în legalitate

Fiind construit ilegal acest bloc nu va putea fi recepționat si nici intabulat. Dacă vor primi vreodată apartamente de la Măzărianu, proprietarii nu le vor stăpâni cu acte în regulă și le va fi aproape imposibil să le vanda mai departe. Nici nu se va pune problema ca vreo bancă să finanțeze cumpărarea vreunui apartament în acest bloc. Firmele Juz Construct SRL și SC Styl House SRL, cele care au construit acest imobil au solicitat primariei un certificat de urbanism pentru intrarea in legalitate. Prin certificatul de urbanism 1824 din 27.09.2022 municipalitatea a respins intrarea in legalitate (vezi aici). Prin urmare exista riscul ca municipalitatea să solicite demolarea acestui bloc construit ilegal.

Faliment, datorii uriașe

Reamintim ca Măzărianu a încasat avansuri pentru de la clienți promițând că în final vor primi apartamente într-un bloc în Copou, pe strada Antonin Ciolan nr. 12E, un bloc în Vișani pe strada Sfântul Ilie nr.92B și blocul de pe Moara de Vânt. Măzărianu si firmele sale au incasat de la clienti sume uriașe si nu au predat nici un apartament. Firma Juz Construct a intrat in insolventa cu datorii de 3.834.895 lei. Firma nu mai are nici un ban în conturi. S-a constatat că Măzarianu a scos banii din firma și i-a transferat către apropiații săi.

Dezvoltatorul-țepar a golit conturile firmei. Avansurile pentru apartamente de 1 milion de euro au dispărut

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.