Comuna căpușată de familia primarului. Terenul Consiliului Local luat de fecior cu banii dintr-o alocație

3824
George Stanciu si Ghiorghe Stanciu-Prisăcani
George Stanciu si Ghiorghe Stanciu-Prisăcani

@ Arătăm înca o dată că la Prisăcani, județul Iași, administrația locală lucrează numai pentru propășirea familiei primarului Ghiorghe Stanciu @ S-a ajuns până acolo încât Ghiorghe Stanciu a concesionat de la primăria pe care o conduce acum, un teren în suprafață de 5.938 mp la un preț de 28 de bani pentru un metru pătrat @ Ulterior, terenul a fost donat fiului primarului @ Într-o ediție anterioră am arătat că familia Stanciu s-a îmbogățit cu ajutorul primăriei @ Aproape toate terenurile și casele care au fost de vânzare în Prisăcani au fost luate de Ghiorghe Stanciu sau de fiii săi, George Constantin și Andrei Mihail @ În plus, toate fondurile europene alocate tinerilor fermieri în comuna Prisăcani, sute de mii de euro, au ajuns la fiul primarului, George Constantin

Continuăm seria dezvăluirilor legate de Ghiorghe Stanciu, de modul în care familia acestuia s-a îmbogățit de când acesta ocupă funcția de primar al comunei Prisăcani, județul Iași. Arătăm și de această dată că Primăria Prisăcani a lucrat pentru propășirea familiei primarului Ghiorghe Stanciu. Astfel, un teren 5.938 lei metri pătrați concesionat Ghiorghe Stanciu la un preț derizoriu de 0,28 bani pentru un metru pătrat pe an a fost donat fiului primarului, George Constantin Stanciu.

Teren cadou de la Chirilă. Cum l-a răsplătit Stanciu

Afacerea despre care vorbim acum a fost parafată în anul 2011 când funcția de primar al comunei Prisăcani era ocupată de Constantin Chirilă. Pe data de 7.07.2011, Primăria comunei Prisăcani i-a concesionat, fără licitație, lui Ghiorghe Stanciu suprafața de 5.938 lei mp la un preț de 1.700 lei pe an, adică 28 de bani pentru un metru pătrat pe an. Se mai arată în contract că respectivul contract de ‘’concesionarea terenului se face în vederea realizării unui atelier de prelucrare cherestea’’ (vezi documentele de mai sus). Terenul se află la marginea drumului județean, la intrarea în comuna Prisăcani dinspre satul Osoi, comuna Comarna. Ghiorghe Stanciu cumpărase în anul 2008 de la un lichidator niște ruine care au aparținut Agromec Holboca. Drept răsplată că l-a ajutat să ia acest teren, când a devenit din nou primar, Stanciu l-a dat în judecata pe Chirilă, a vrut să-i scoată casa la vânzare pentru a recupera pretinse prejudicii produse în perioada în care acesta din urmă conducea comuna din partea PNL (vezi aici).

Stanciu nu a respectat contractul cu primăria. Terenul donat feciorului

După cum se poate vedea din fotografiile realizate de jurnaliștii Dezvăluirea.ro, familia Stanciu nu a amenajat nici până astăzi un atelier de prelucrare a cherestelei așa cum a promis. În aceste condiții, Primăria comunei Prisăcani era obligată să rezilieze contractul de concesiune. Dar pe funcția de primar a ajuns între timp Stanciu și doar nu era sad ea înapoi la primărie ceea ce obținuse degeaba. Mai mult decât atât în anul 2016, contractul de concesiune a fost completat cu un act adițional. În plus, pe data de 27 decembrie 2017, Stanciu a donat clădirea fiului său, George Constantin. Cu această ocazie i-a transferat și contractul de concesiune pentru terenul luat cu 28 de bani pe metrul pătrat,  de la Consiliul Local Prisăcani. Încă o data am arătat că administrația comunei Prisăcani a lucrat pentru îmbogățirea primarului Stanciu. Într-o ediție anterioră am arătat că familia Stanciu s-a îmbogățit cu ajutorul primăriei. Aproape toate terenurile și casele care au fost de vânzare în Prisăcani au fost luate de Ghiorghe Stanciu sau de fiii săi, George Constantin și Andrei Mihail. În plus, toate fondurile europene alocate tinerilor fermieri în comuna Prisăcani, sute de mii de euro, au ajuns la fiul primarului. Mai multe detalii puteți citi în articolul repostat mai jos.

Familia primarului a confiscat comuna. Bătrâni jefuiți de terenuri pentru bani europeni

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.