Familia primarului a confiscat comuna. Bătrâni jefuiți de terenuri pentru bani europeni

5240
George Constantim, Ghiorghe si Andrei Mihai Stanciu
George Constantim, Ghiorghe si Andrei Mihai Stanciu

@ În comuna Prisăcani, Primăria este folosită de 20 de ani cu un singur scop: pentru închiaburirea primarului Ghiorghe Stanciu și a familiei sale @ Aproape toate terenurile și casele care au fost de vânzare în Prisăcani au fost luate de Ghiorghe Stanciu sau de fiii săi, George Constantin și Andrei Mihail @ Potrivit investigațiilor realizate de Dezvăluirea.ro în ultimii ani George Constantin Stanciu a cumpărat nici mai mult nici mai puțin decât 23 de terenuri și clădiri cu o suprafață care depășește 11 hectare @ Primarul Gheorghe Stanciu a cumpărat 30 de hectare @ De asemenea, pe numele lui Andrei Mihai Stanciu sunt înregistrate 11 parcele de teren și clădiri cu o suprafață de 3,2 hectare @ Tatăl și cei doi feciori au cumpărat 45 hectare de teren și toate acestea s-au întâmplat după ce Stanciu a devenit primar al comunei @ Problema este că cele mai multe proprietăți au fost luate ‘’cu japca’’ @ Avem mărturia unor bătrâni, Gheorghe și Maria Șoldan care au spus că Stanciu și soția lui le-au confiscat pur și simplu actele de proprietate pentru a pune mâna pe terenurile lor @  Toate fondurile europene alocate tinerilor fermieri în comuna Prisăcani, sute de mii de euro, au ajuns la fiul primarului George Constantin

Primăria comunei Prisăcani județul Iași funcționează  cu scopul de a-l îmbogăți pe primarul Ghiorghe Stanciu și familia lui. Comuna se afundă în sărăcie și noroi iar familia Stanciu se îmbogățește. Tot ce a fost teren sau casă de vânzare în Prisăcani a ajuns la familia Stanciu. Toate fondurile europene alocate tinerilor fermieri din Prisăcani au ajuns la feciorii lui Stanciu, în special la George Constantin Stanciu. La Prisăcani, nimeni înafara familiei Stanciu, nu are șanse să cumpere o casă sau un teren pentru că are nevoie de documente de la primărie. Și când vânzătorul ajunge la primărie să obțină actele necesare pentru înstrăinare este convins să dea casa sau terenul familiei Stanciu. Dacă nu este primarul în primărie să te îmbrobodească să-i vinzi proprietatea, îi ține locul funcționarul Gheorghiță Angheluță, care lucrează temeinic pentru îmbogățirea lui Stanciu. Vom detalia mai jos. Așa au ajuns primarul Ghiorghe Stanciu și feciorii lui  George Constantin și Andrei Mihail să cumpere peste 45 hectare de teren. Potrivit evidențelor oficiale, adică documentelor existente la APIA, APDRP, OCPI etc. Ghiorghe Stanciu a cumpărat de când este primar zeci de parcele cu o suprafață totală de 30 hectare, George Constantin Stanciu a cumpărat nici mai mult nici mai puțin decât 23 de terenuri și clădiri cu o suprafață care depășește 11 hectare iar pe numele lui Andrei Mihai Stanciu sunt înregistrate 11 parcele de teren și clădiri cu o suprafață de 3,2 hectare. Acestea sunt suprafețele trecute pe numele lor, înregistrate în bazele de date oficiale ale statului. Dar, potrivit unor surse mai au trecute terenuri și pe rude, cuscri etc. Familia Stanciu a devenit o familie de moșieri.

Teren luat cu japca de la doi bătrâni

Gheorghe și Maria Goldan
Gheorghe și Maria Goldan

De asemenea, dacă ajungi să vinzi de bună voie primarului o bucată de teren, Stanciu și soția lui au grijă să-ți ia tot. Așa au pățit Maria și Ghorghe Goldan, doi bătrâni din Prisăcani. Au vândut inițial 2 ha, primarul și soția lui care lucrează la cabinetul notarial din Osoi, le-au luat toate actele și i-au deposedat și de alte 2 hectare teren care le rămăsese după vânzare. Iată cum a decurs totul. ‘’Primarul Ghiorghe Stanciu și soția lui au venit la noi, aici în curte și ne-au cerut actele. Au spus ca nu se găseste titlul de proprietate și au cerut documente să facă un duplicat. Ne-au dat un duplicat dar după aceea când s-a dus bărbatul meu la primărie i-au luat și duplicatul. Funcționarul Angheluță i-a cerut soțului meu duplicatul să facă o copie și nu i l-a mai dat. Terenul meu, 2 hectare a ajuns la primar și nu mi-a dat nici un ban. Acum, terenul meu îl ține primarul, l-a dat în arendă. Primarul și femeia lui au luat mult teren din sat. Femeia lui lucrează la notariat și se ocupă de acte. Mi-a luat toate actele. În urmă cu câțiva ani am vândut o casă. Nu vrea să-mi dea nici măcar actele pentru casa pe care am vândut-o. Cel căruia i-am vândut casa vine și mă întreabă de acte’’, a spus Maria Goldan. ‘’Eu venit și au văzut că suntem doi bătrâni neștiutori, ne-au luat de proști și ne-au păcălit’’, a concluzionat Gheorghe Goldan.

Toate fondurile europene au ajuns la familia primarului

George Stanciu la fabrica de suc
George Stanciu la fabrica de suc

După cum spuneam mai sus,  toate fondurile europene alocate de tinerilor fermieri din Prisăcani au ajuns la primar sau feciorii lui. La fel, dacă vreun tânăr vrea să depună un proiect are nevoie de acte de la primărie. De la primărie nu primești nici un document să depui pentru proiecte europene, pentru că banii trebuie să ajungă la feciorii lui Stanciu. Astfel, comuna Prisăcani face parte din Grupul de Acțiune Locală Ștefan cel Mare, alături de alte comune din zonă, Costuleni, Golăești, Dobrovăț, Țuțora dar și comune din Vaslui, Rebricea, Codăești, Negrești. Prin acest GAL se distribuie în aceste comune fondurile europene destinate dezvoltării afacerilor locale. Ghiorghe Stanciu, face parte din conducerea acestui GAL și așa cum a avut grijă să pună mâna pe terenurile și casele din comună, la fel s-a îngrijit ca fiul său să înhațe și fondurile europene, sute de mii de euro. Astfel, în anul 2014, cu fonduri europene George Stanciu a înființat o plantație de zmeură, cătină, coacăze, mur și cătină. După aceea și-a făcut tot cu fonduri europene o fabrică de suc. În mai 2018, fiul lui Stanciu a mai primit o finanțare nerambursabilă de 113.841,35 euro pentru ‘’Implementarea unor componente și tehnici inovative în vederea modernizării exploatației administrate de Stanciu George Constantin II’’. Tot în anul 2018, întreprinderea individuală a fiului primarului, George Constantin Stanciu a obținut o finanțare europeană  nerambursbilă de 729.733 lei (150.000 euro) din care 470.698,66 lei contribuția Uniunii Europene pentru achiziționarea unor utilaje de procesare. Fondurile au fost alocate prin sub-măsura 19.2 ”Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul Strategiilor de Dezvoltare Locală”. Contactat de jurnaliștii Dezvăluirea.ro, primarul Ghiorghe Stanciu a refuzat să ne furnizeze un punct de vedere. Vom reveni cu amănunte în edițiile viitoare.

Schema prin care șeful PSD Iași a ajuns moșier pe terenul statului: Popa, 20 milioane euro de la CJ pentru drumul la fermă

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.