„Ţeapă” cu cartele PaySafe, la Iaşi! Păgubiţii îşi dădeau seama prea târziu de păcăleală! (EXCLUSIV)

1306
limite-bani
limite-bani

@ „Ţeapă” cu cartele PaySafe, la Iaşi: păgubiţii îşi dădeau seama prea târziu de păcăleală @ În urma anchetei, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Ilie Ciprian Dragomir @ Astfel, individul a primit o pedeapsă de 7 luni de închisoare, cu amânare, pentru înşelăciune

„Ţeapă” cu cartele PaySafe, la Iaşi! Păgubiţii îşi dădeau seama prea târziu de păcăleală! În urma anchetei, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Ilie Ciprian Dragomir.

Aşadar, individul a primit o pedeapsă de 7 luni de închisoare, cu amânare, pentru înşelăciune. „Instanţa constată stinsă acţiunea exercitată de partea civilă SC TAG TMY SRL, ca urmare a împăcării părţilor. Constată că persoana vătămată M.T. nu s-a constituit parte civilă în cauză, prejudiciul fiind reparat integral de către inculpat anterior primului termen de judecată”, au afirmat ieri judecătorii ieşeni.

 

„Ţeapă” cu cartele PaySafe, la Iaşi

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Ilie Ciprian Dragomir a început pe data de 16 ianuarie 2023. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de înşelăciune.

Conform anchetatorilor, pe 29 septembrie 2022, la ora 12:10, individul, folosindu-se de calitatea fictivă de reprezentant al unei firme ce furnizează servicii de încasări facturi și reîncărcări electronice, a indus-o în eroare, telefonic, pe o femeie, persoană fizică autorizată să desfășoare activități economice, precum și pe un interpus al acesteia, determinându-l pe acesta din urmă să genereze și să comunice un număr de 28 de coduri ale cartelelor tip PaySafe, cauzând astfel un prejudiciu nerecuperat persoanei vătămate în valoare totală de 6.000 de lei.

„Pe 21 noiembrie 2022, inculpatul, folosindu-se de calitatea fictivă de angajat din cadrul unei companii ce furnizează servicii de încasări facturi și reîncărcări electronice, a indus în eroare, telefonic, angajații unei societăți comerciale, determinând-o pe o angajată să efectueze tranzacții specifice și să-i comunice un număr de 16 de coduri ale cartelelor tip Abon, care ulterior au fost încasate, cauzând astfel persoanei vătămate un prejudiciu nerecuperat în valoare totală de 4.800 de lei”, au spus anchetatorii.

 

Ilie Ciprian Dragomir a recunoscut totul la audieri

 

Oamenii legii au mai spus că, pe 23 noiembrie 2022, individul, folosindu-se de calitatea fictivă de angajat din cadrul unei companii ce furnizează servicii de încasări facturi și reîncărcări electronice, a indus în eroare, telefonic, angajații unei societăți comerciale, determinând-o pe o angajată să efectueze tranzacții specifice și să-i comunice un număr de 17 de coduri ale cartelelor tip Abon, care ulterior au fost încasate, cauzând astfel un prejudiciu nerecuperat în valoare totală de 4.900 de lei.

Oamenii îşi dădeau seama că au fost păcăliţi în momentul în care încercau să obţină explicaţii de la firma de încasări facturi.

„Inculpatul a dat declarație şi a recunoscut săvârșirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți, potrivit procedurii aplicabile în cazul recunoașterii învinuirii”, au spus magistraţii ieşeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.