Primarul care și-a vândut comuna! „Edilul” a făcut blat în instanță cu un funcționar pentru 100.000 lei

2576
Ioan Benchea primar Oteleni si Cezar Viorel-1
Ioan Benchea primar Oteleni si Cezar Viorel-1

@ Secvență tragicomică petrecută în sala de judecată de la Tribunal @ În timpul unui proces, Ioan Benchea, primarul din Oțeleni s-a dat de partea adversarului și a cerut judecatorilor sa pronunțe o sentință impotriva comunei, o decizie care aduce o pagubă de aproape 100.000 lei bugetului local @ Avocata Primăriei Oțeleni, Gabriela Hulea din Roman, plătită potrivit unor surse de Consiliul Local Oțeleni cu 2.500 lei pe luna nu s-a prezentat la proces

Situație șocantă astăzi la Tribunal unde un primar in funcție a cerut judecătorilor să pronunțe o sentință împotriva intereselor comunei pe care o conduce. Astfel, pe rolul Tribunalului s-a aflat astăzi un proces (vezi aici) deschis ca urmare a unei cereri depuse de Primăria comunei Oțeleni, condusă de liberalul Ioan Benchea. Este vorba despre o cerere de revizuire a  unei sentințe prin care in anul 2019, judecatorii au dispus reintegrarea in funcție a referentului cultural Viorel Cezar precum si plata salariilor pe care acesta trebuia sa le incaseze in perioada în care a fost pe ”tușă”. Potrivit unor surse Viorel Cezar revendică 96.000 lei, adica circa 20.000 euro. În perioada fostului primar Felician Gherăescu, postul de referent cultural a fost desfiintat prin hotarare a Consiliului Local doarece era inutil. Pur și simplu la Oțeleni un referent cultural nu are ce face. Dupa cum am mai precizat, Viorel Cezar și a castigat in anul 2018 reintegrarea in functie iar fostul primar Felician Gheraescu a solicitat revizuirea acestei decizii deoarece referentul cultural nu poate fi reintegrat avand in vedere ca postul nu mai exista. Mai mult decat atat Consiliul Local Oțeleni refuza să reînființeze acest post deoarece nu este necesar.

Primărie trădată și de Benchea și de avocat

 

Astăzi la Tribunal s-a desfașurat un termen al cererii de revizuire depuse de primarie. Surpriza, în loc să apere interesele primăriei, edilul Ioan Benchea s-a dat de partea lui Viorel Cezar. Cu jumatate de ora inainte de proces, cei doi se sfatuiau impreuna, stabilind ce sa spuna fiecare in fata judecatorilor (foto). Cand judecatorii au dat cuvantul pe fond,in loc sa ceara admiterea cererii de revizuire asa cum era normal, primarul a pledat in favoarea lui Viorel Cezar. ”Vă rog sa-mi permiteți sa pun in aplicare sentinta prin care s-a dispus reintegrarea in functie a domnului Cezar Viorel și plata salariilor restante. Va rog sa nu mai lasați acest lucru la latitudinea Consiliului Local. Eu am cerut de trei ori Consiliului Local sa reînființeze postul de referent cultural dar nu s-a aprobat”, a spus Ioan Benchea in fata judecatorilor.

Primaria comunei Oțeleni trebuia reprezentata in acest proces de avocata Gabriela Hulea cu care a incheiat un contract de asistență juridica. Am sunat-o pe Gabriela Hulea si am intrebat-o de ce nu s-a prezentat la proces dar aceasta a refuzat sa ne raspunda in conditiile in care, potrivit unor surse, incaseaza de la Primaria Oteleni, 2.500 lei pe luna. „Nu am voie să furnizez informatii din dosare”, a spus Gabriela Hulea. I-am replicat ca nu i-am cerut informatii din dosar, doar am întrebat-o de ce nu s-a prezentat la proces și a închis. Daca se va pierde acest proces, Viorel Cezar va cere din nou primăriei să-i achite 960.000 lei. Vom fi curioși sa vedem ce opinie va avea Curtea de Conturi vis a vis de atitudinea primarului, plata banilor către referentul cultural dar si a sumelor incasate de avocata Gabriela Hulea. S-ar parea ca atitudinea primarului are in spate o motivatie politica. Fratele lui Viorel Cezar, Adam Cezar este consilier local iar Benchea are nevoie de votul său.

Asa vine Lombardia la noi!. Sute de colete din Italia si Franta distribuite ieri intr-o comuna ieseana

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.