Achitări spectaculoase, la final de an! Acuzaţii de contrabandă au scăpat de pedepse la Iaşi! (EXCLUSIV)

1410
sedinta-judecata1
sedinta-judecata1

@ La finalul anului trecut, judecătorii au emis achitări spectaculoase @ Astfel, magistraţii ieşeni au considerat că fapta nu este prevăzută de legea penală în cazul lui Oleg Culeac, Radu Sacu, Cătălin Savin, Andrei Oprea, Marian Pricop, Mihai Oprea, Simona Lefter şi Ioan Istrate @ Acuzaţiile aduse de anchetatorii ieşeni în acest caz au fost cele de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă

Achitări spectaculoase, la final de an! Aşadar, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au considerat că fapta nu este prevăzută de legea penală în cazul lui Oleg Culeac, Radu Sacu, Cătălin Savin, Andrei Oprea, Marian Pricop, Mihai Oprea, Simona Lefter şi Ioan Istrate.

Acuzaţiile aduse de anchetatorii ieşeni în acest caz au fost cele de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Oleg Culeac şi amicii, acuzaţi de contrabandă

Procesul celor 8 a început pe 17 ianuarie 2019. Procurorii ieşeni i-au trimis în judecată pe Oleg Culeac, Radu Sacu, Cătălin Savin, Andrei Oprea, Marian Pricop, Mihai Oprea, Simona Lefter şi Ioan Istrate sub acuzaţiile amintite. De altfel, inculpaţii au şi recunoscut parţial acuzaţiile aduse de anchetatori.

„În luna iunie 2018, inculpatul a constituit un grup infracțional organizat împreună cu alţii și la care au aderat ulterior și alte persoane, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. În cadrul grupului, el a avut rolul de a fi principalul colector al țigărilor de contrabandă și depozitar al acestora. Mai mult, a relaționat cu beneficiarul, de regulă prin intermediul membrului grupului (pentru a evita comunicarea telefonică directă, în scopul de a păstra clandestinitatea grupului), în alte situații prin intermediul posibilităților de comunicare oferite de aplicațiile de Internet sau, în mod excepțional, prin intermediul întâlnirilor directe, folosind un limbaj codificat atât pentru a desemna membrii grupului, cât și țigările de contrabandă”, au spus oamenii legii.

Ieşenii, prinşi cu ţigări de contrabandă

Anchetatorii au adăugat că, la unii dintre inculpaţi, au găsit zeci de mii de pachete cu ţigări de contrabandă.

„Pe 16 octombrie 2018, inculpatul a deținut cantitatea de 2.500 de pachete cu țigări de contrabandă marca Ashima, fără timbru de acciză, depozitată în autoturismul marca Jaguar, pe care a livrat-o în aceeași dată către un individ, prin predarea cheilor de la autoturismul respectiv. De asemenea, pe 9 noiembrie 2018, inculpatul a deținut cantitatea totală de 71.210 de pachete marca Ashima și 19.930 de pachete marca Marble, reprezentând țigari de contrabandă”, au subliniat oamenii legii.

Totul a ieşit la iveală în urma unor percheziţii domiciliare efectuate la suspecţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.