Bomba! Seful procurorilor ieseni a decis sa plece. ”Vreau sa incerc altceva”. Document

4776

@ Florin Casuneanu, prim-procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi a depus o cerere de transfer la Parchetul Militar Iasi @ ”Vreau sa incerc altceva si oricum imi expira mandatul la conducerea Parchetului Curtii de Apel”, a spus Florin Casuneanu @ Cei 120 de procurori ai parchetelor arondate Parchetului Curtii de Apel Iasi (judetele Iasi si Vaslui) isi cauta deja un nou sef

Decizie neasteptata a sefului Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, magistratul care are in subordine un numar de 120 de procurori ale parchetelor din judetele Iasi si Vaslui. Florin Casuneanu a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de transfer la Parchetul Militar Iasi, solicitarea fiind aprobata de plenul CSM in sedinta din data de 25 septembrie a.c. Conform deciziei Florin Casuneanu poate activa la Parchetul Militar incepand cu data de 1 ianurie 2019. De precizat ca Florin Casuneanu pleaca la Parchetul Militar imediat ce ii expira mandatul de sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi. ”Vreau sa incerc altceva si oricum imi expira mandatul la conducerea Parchetului Curtii de Apel. Dar se poate intampla orice pana atunci, mai vad”, a spus Florin Casuneanu.

De altfel, CSM a inceput deja procedurile pentru organizarea concursului pentru ocuparea postului de sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi. Deocamdata nu a fost inregistrata nici o candidatura dar se vehiculeaza ca pentru acest post ar putea concura Vasile Chifan, cunoscut prin finalizarea unor dosare care au dus la destructurarea unor clanuri interlope. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi are competenta teritoriala in judetele Iasi si Vaslui si de aceea are in subordine parchetele judetene si cele locale din cele doua unitati administrative adica Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi si Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui dar si parchetele locale, Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui dar si cele din Raducaneni, Pascani,Harlau, Barlad si Husi. In toate aceste parchete lucreaza un numar 120 de procurori. Dupa cum am aratat intr-o editie anterioara alti doi procurori ieseni au fost nevoiti sa revina la Parchetul Militar Iasi in urma unei decizii a CSM. Este vorba Silviu Chifan si Gheorghe Prelipcean care nu intrunesc conditiile de vechime impuse de noile reglementari in domeniul justitiei si care trebuie sa paraseasca sectiile militare ale Parchetului General si sa se intoarca la Iasi.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.