Marturii care bat orice film horror. Studentul asasin din Targusor, tupeu incredibil in fata judecatorilor

8922

@ In aceste zile au fost  audiati la Curtea de Apel martorii uneia din cele mai infioratoare crime din istoria Iasului @ Este vorba despre crima Targusor Copou, din Camera nr.49 din C4,  din noaptea zilei de 9.11.2015 cand studentul Aurelian Giosan si-a injunghiat doi colegi prin somn cu zeci de lovituri de cutit dupa care le-a dat foc @ „Mi-a aplicat cateva lovituri de cutit dupa care s-a dus la patul de la geam sa-i mai aplice celuilalt coleg alte lovituri de cutit”, a povestit studentul care a supravietuit @ Fiind condamnat pe viata Giosan le-a spus judecatorilor ca vrea sa interogheze personal martorii si victima iar magistratii i-au aprobat cererea

Nu are nici o remuscare desi a savarsit una dintre cele mai atroce crime din istoria Iasului. Are siguranta de sine si stapinirea unui criminal in serie si probabil asta ar fi devenit daca nu ar fi fost prins. In aceste zile la Curtea de Apel Iasi a avut loc audierea martorilor crimei din noaptea de 9.11.2015 din Targusor Copou atunci cand Aurelian Giosan si-a injunghiat doi colegi cu zeci de lovituri de cutit in timp ce acestia dormeau. Victor Nour, una dintre victime a murit iar Casian Harpa, tanarul care a supravietuit se prezinta regulat la Curtea de Apel pentru a urmari evolutia procesului. In aceasta perioada se judeca apelul formulat de criminal  impotriva sentintei Tribunalului care, pe data de 14 decembrie 2017 l-a condamnat la inchisoare pe viata. Culmea, in aceasta faza a procesului Giosan a solicitat sa interogheze personal martorii si victima iar judecatorii au admis acest lucru. De aceea spuneam mai sus ca individul nu are nici un fel de ramuscari adresand martorilor care abia isi stapanesc emotiile si lacrimile zeci de intrebari, legate de unele amanunte din noaptea crimei. Sa mai precizam ca in acest caz au fost efectuate si teste ADN si alte expertize care au aratat ca Giosan este criminalul desi acesta a negat tot timpul acest lucru.

I-a hacuit in somn

„Inculpatul Giosan Aurelian George   in data de 09.11.2015, in intervalul orar 05.00 – 06.30, profitand de imprejurareaGiosan Aurelian George  ca cei doi colegi, Nour Victor, si Casian Harpa, din camera 49 a caminului C4 din Complexul Studentesc Targusor Copou Iasi dormeau, le-a aplicat acestora multiple lovituri de cutit, in mai multe randuri, dand dovada de cruzime, cu consecinta decesului victimei Nour Victor si producerea de leziuni grave cu punerea in primejdie a vietii persoanei vatamate Harpa Casian, pentru a inlesni deposedarea persoanei vatamate Harpa Casian de o suma de bani (80 lei), un telefon marca Huawei si un laptop marca Asus cu accesoriile acestuia”, se arata la inceputul rechizitoriului intocmit de procurori.

Dupa ce i-a hacuit le-a dat foc

„Dupa ce a comis faptele descrise anterior, înainte de a se produce decesul victimei Nour Victor, inculpatul Giosan Aurelian George a incendiat paturile pe care se aflau cele doua persoane agresate, folosind alcool  sanitar in acest scop, deteriorand saltelele, lenjeria de pat, articole de imbracaminte si punand in pericol celelalte bunuri din incapere, precum si persoanele vatamate Nour Victor (caruia i-a si provocat arsuri la nivelul membrelor inferioare si abdomen) si Harpa Casian”, se mai arata in documentele din dosar.

„M-am trezit din somn pentru ca eram lovit cu cutitul”

Dezvaluirea.ro prezinta in premiera unele detalii din noaptea crimei, cu precizarea ca mai jos au fost redate atat declaratii date in fate anchetatorilor cat si in timpul procesului, si asta pentru a contura tabloul complet al acestei crime atroce a carui autor incearca si acum sa scape basma curata. „In intervalul orar 05.00 – 06.00, am fost trezit din somn de o lovitura de cutit aplicata in partea stanga a gatului de catre Giosan Aurelian George. Nu am ințeles ce se intampla, dar l-am vazut pe Nour Victor zacand pe patul de langa geam (mai tarziu am ințeles ca Giosan l-a injunghiat ma i intai pe Nour Victor, care dormea, intrucat aceasta avea o constitutie fizica mai robusta si, daca ar fi realizat pericolul in care se afla, ar fi opus rezistenta).  In continuare, Giosan mi-a mai aplicat cateva lovituri de cutit, dupa care s-a apropiat de patul lui Nour, careia i-a aplicat alta serie lovituri cu cutitul, in timp ce aceasta gemea. Inculpatul mi-a cerut apoi cheia de la dulap. M-am ridicat in sezut si m-am sprijinit de perete, in timp ce Giosan mi-a luat cheile de sub perna si a deschis lacatul de la dulap, de unde mi-a luat laptop-ul. In geanta aveam factura si certificatul de garantie”, a povestit Casian Harpa.

L-a talharit si i-a mai aplicat cateva lovituri de cutit

Casian a mai povestit ca desi a cooperat cu Giosan si i-a aratat unde se aflau laptopul si banii, i-a dat si telefonul aceasta a continuat sa-l injunghie. „I-am dat parola iar Giosan a deschis laptopul pentru a verifica daca este corecta. Apoi mi-a cerut telefonul mobil marca Huawei, de culoare alb. Acesta era pe pat si i l-am dat. M-a mai intrebat unde imi tin portofelul. L-a luat din buzunarul unei geci, de unde a sustras suma de 80 lei, neobservand o alta suma de 150 lei, aflata intr-un alt compartiment. Desi i-am raspuns la solicitari, Giosan mi-a mai aplicat cateva lovituri de cuțit, dupa care a revenit la Nour Victor, injunghiindu-l si pe acesta de cateva ori”, a mai aratat Casian.

„Mi-a taiat venele si a vrut sa ma sufoce cu perna”

La un moment dat, a mai relatat Casian, Giosan i-a taiat  cu cutitul si venele de la mana stanga si chiar a incercat sa il sufoce cu perna „de cateva ori”. ” Nu am reacționat de frica sa nu primesc o lovitura fatala. Am incercat sa vorbesc cu inculpatul, dar acesta i-a strigat „taci din  gura!””, a mai povestit Casian. Doi dintre studentii de la o camera vecina au declarat ca l-au auzit pe Giosan cand i-a spus lui Casian sa taca dar s-au gandit ca este vorba de o cearta intre colegi si nu au reactionat. Dupa cum s-a mai precizat dupa ce i-a injughit Giosan a incendiat camera si cele doua trupuri folosind niste spirt. Giosan a fugit dupa ce a dat foc iar Casian a s-a aruncat pe podea cu tot cu patura care fumega pe el si a inceput sa strige cat il mai tineau puterile dupa ajutor. A fost auzit de paznicul caminului si de alti colegi. De asemenea alti studenti au reactionat dupa ce au vazut ca iese fum din camera.

„Era pe ei o patura care ardea”

Ieri la Curtea de Apel a fost audiat unul dintre studentii care au intrat printre primii in camera dupa ce s-a petrecut grozavia. „Am vazut ca pe cele doua trupuri se afla o pilota sau o patura care ardea. Am mai vazut ca Nour era injunghiat la gat. L-am intrebat pe Casian cine a facut asta si mi-a raspuns ca Giosan i-a injungjat pe amandoi”, a povestit tanarul. Casian a fost salvat fiind operat imediat ce a ajuns la Spital. Potrivit documentelor din dosar baiatul care a murit, Victor Nour a fost injunghiat de 24 de ori, la gat, in torace si in abdomen. Giosan a ratacit prin Lunca Siretului o zi intreaga inainte de a fi prins. S-a consemnat in dosar ca a reusit chiar sa treaca raul Siret si a ratacit printr-o padure. Giosan a mai incercat sa arata ca autorul crimei este un tanar moldovean care a fugit peste Prut si ca cei doi ii datorau bani deoarece trisasera la un joc de carti dar martorii au infirmat sustinerile sale. Vom reveni.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.