Lovitură de teatru în cazul de corupţie de la Şcoala de Arte! A crezut că scapă ieftin dacă recunoaşte! (EXCLUSIV)

2020
sedinta-judecata1
sedinta-judecata1

@ O femeie care a recunoscut comiterea unor fapte de corupţie nu a scăpat ieftin, aşa cum se aştepta @ Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorii DNA cu Andreea Elena Popovici @ Aceasta a activat ca șef serviciu artistic în cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, din Iași

Lovitură de teatru în cazul de corupţie de la Şcoala de Arte! O femeie care a recunoscut comiterea unor fapte de corupţie nu a scăpat ieftin, aşa cum se aştepta.

Însă judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorii DNA cu Andreea Elena Popovici.

„Instanţa respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DNA Iaşi şi inculpata Andreea Elena Popovici. Trimite cauza procurorului în vederea continuării urmăririi penale faţă de inculpată”, au afirmat magistraţii ieşeni.

Lovitură de teatru în cazul de corupţie de la Şcoala de Arte!

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. procesul Andreei Elena Popovici a început pe data de 2 iunie 2022. Atunci, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu aceasta.

Andreea Elena Popovici, șef serviciu artistic în cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, din Iași, a fost acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, cu scopul obținerii unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Ieşeanca Andreea Elena Popovici nu a scăpat ieftin

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că femeia ar fi contribuit la măsluirea unui concurs de angajare. Astfel, s-au desfășurat cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare la nivelul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, din Iași, în cursul anului 2021, a mai multor concursuri de angajare.

„În contextul menționat mai sus, inculpata Elena Nina Zugravu, în calitatea de secretar al comisiei de concurs, ar fi pus la dispoziția inculpatei Andreea Elena Popovici, anterior publicității concursului și probei scrise, condițiile de vechime și studii pentru participarea la examen și variantele de subiecte întocmite de comisie. Aceste demersuri ar fi avut ca finalitate câștigarea de către Popovici a concursului respectiv și ocuparea, pe nedrept, a postului de Șef serviciu artistic în cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”, din Iași”, au subliniat anchetatorii ieşeni.

În prezența apărătorului ales, femeia a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv 1 an de închisoare, cu amânare.

3 COMENTARII

 1. Ce va mai mirați asa?!
  Vrea imagine sefa „biblioteca pentru toti” ….A pacalit-o pe aia saraca sa faca înțelegere cu ei ca să o folosească ca martor apoi în dosarul principal! La fel si cu „Fluxul”, a păstrat dosarul singurilor vinovați pentru semnături false și nu i a pus sub acuzare ca să ii păstreze ca martori împotriva lui Chirica! Justiția pe lângă faptul ca e oarba , e și foarte curba!

 2. Dar de Turcanu Ciprica de ce nu scrie și nu zice nimeni nimic? Se știe ca da date din anchete la 7Est si ReporterIs și nu îl arestează nimeni!
  Alo, PNA Bucale știți sa citiți?!!!

 3. Pleava de Militian Turcanu a facut dosarul „pizza” ca să se răzbune pe Ciobanu Gh. ca nu a vrut-o pe hâda de Adinuta (sotia analfabeta) la CP la rutiera!
  Mai, scursura PSD ista, va veni și timpul sa dai socoteala!
  La a treia amanta porcuror tot masina identica cu ea iti vei lua…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.