Cadru didactic universitar, băut la volan! Uite ce au decis judecătorii ieşeni! (EXCLUSIV)

688
Un echipaj de Poliţie, noaptea, pe o stradă şi conf.univ.dr. Mircea Odin Apostu
Dosarul cadrului didactic universitar Mircea Odin Apostu se întoarce pe mesele procurorilor ieşeni

@ Un cadru didactic universitar, care a fost prins băut la volan, a aflat ieri decizia definitivă în cazul său @ Astfel, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins apelurile formulate de Mircea Odin Apostu şi de procurori @ Amintim că, iniţial, Judecătoria Iaşi a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între cele două părţi

 

Un cadru didactic universitar, care a fost prins băut la volan, a aflat decizia definitivă în cazul său! Aşadar, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins ieri apelurile formulate de Mircea Odin Apostu şi de procurori.

Amintim că, iniţial, Judecătoria Iaşi a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între cele două părţi. Acum, sentinţa este definitivă, urmând ca dosarul penal să se întoarcă pe mesele anchetatorilor.

 

Mircea Odin Apostu a recunoscut că a urcat beat la volan

 

Procesul conf.univ.dr. Mircea Odin Apostu a început pe 5 august 2022. Procurorii ieşeni au trimis la instanţă acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu acesta. Asta, după ce bărbatul, în vârstă de 49 de ani, gonea cu 125 de kilometri la oră în localitate. Pe 10 iunie 2022, conf.univ.dr. Mircea Odin Apostu, un respectat cadru didactic de la Facultatea de Chimie, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, a avut parte de o noapte agitată.

Atunci, el era în zona orașului Podu Iloaiei, gonind cu 125 de kilometri la oră în localitate, motiv pentru care a fost tras pe dreapta de către oamenii legii. Pentru că mirosea a alcool, Mircea Odin Apostu a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul i-a adus conferențiarului un dosar penal.

 

Cadrul didactic ieşean, dus la audieri

 

Anchetatorii au constatat că Mircea Odin Apostu avea o concentrație alcoolică de 0,98 de miligrame alcool pur în aerul expirat. Luând în calcul viteza cu care circula Apostu și alcoolul din sângele acestuia, numai o minune a făcut să nu se întâmple o nenorocire. Atunci, conf.univ.dr. Mircea Odin Apostu a fost dus la sediul Poliției Rutiere din Iași. Cu pantalonii suflecați, în șlapi și îmbrăcat în sacou, Apostu a mers să dea declarații.

„În noaptea de 8 spre 9 iunie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe DE 583, în localitatea Podu Iloaiei, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, cu viteza de 125 km la oră. Întrucât mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,98 miligrame alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului”, au precizat atunci reprezentanţii IPJ Iași.

Cadrul didactic universitar ieșean a recunoscut totul pentru a putea beneficia de o reducere a pedepsei aplicate de magistrați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.