Sentinţă-bombă, la Iaşi! Un om de afaceri a fost achitat după ce fusese acuzat că a păcălit un avocat! (EXCLUSIV)

737
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Sentinţă-bombă, la Iaşi: un om de afaceri a fost achitat @ Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus ieri achitarea lui Ionuţ Daniel Saviuc, pe motiv că faptele nu există @ Acesta fusese acuzat că ar fi păcălit un avocat

Sala de judecata
Sala de judecata

Sentinţă-bombă, la Iaşi: un om de afaceri a scăpat de dosarul penal!Ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus achitarea lui Ionuţ Daniel Saviuc, pe motiv că faptele nu există.

„Instanţa îl achită pe inculpatul Ionuţ Daniel Saviuc pentru comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune, întrucât faptele nu există. Respinge, ca neîntemeiate, acţiunile formulate de părţile civile SC Omnibiik SRL, Constantin Cătălin Berea, George Roland Stanciu, Mihai Curbăţ, SC Unicredit Leasing Corporation IFN SA şi SC Honda Trading România SRL”, au afirmat ieri judecătorii ieşeni.

Judecatoria Iasi
Judecatoria Iasi

Un om de afaceri din Iaşi, acuzat că ar fi păcălit un avocat

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul omului de afaceri a început în urmă cu mai bine de 3 ani. Procurorii au afirmat că, în urmă cu aproximativ 6 ani, un cabinet de avocatură din județul Bacău ar fi fost prejudiciat de către administratorul firmei ieșene.

„În perioada februarie 2014 – martie 2014, în calitate de administrator al unei societăți comerciale aflată la acel moment într-o gravă criză financiară, cu ocazia vânzării / cumpărării unui autoturism, în scopul obținerii unui folos patrimonial injust, inculpatul a indus și menținut în eroare persoana vătămată, prin reprezentantul legal R.G.P., direct sau prin interpus, cu privire la faptul că îi va fi transferat dreptul de proprietate asupra unui autoturism, determinând-o la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare și încasându-se de la persoana vătămată suma de 15.627 de lei”, au declarat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

 

Ionuţ Daniel Saviuc şi-a susținut mereu nevinovăţia

 

Anchetatorii au mai susținut că suma amintită reprezenta 20 la sută din prețul total al vânzării autoturismului, ulterior emiterii unei facturi proforme emisă de societatea comercială.
„Asta, fără a fi îndeplinită obligația de a se rezerva autovehiculul și de a se achita furnizorului/dealer-ului din București sumele de bani necesare în vederea obținerii vehiculului și cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 15.627 de lei. Audiat în cauză, inculpatul nu a recunoscut săvârșirea faptei pentru care a fost cercetat”, au încheiat procurorii.

Avocatul băcăuan Radu Gabriel Patriche a susținut că ar fi fost păgubit cu suma amintită. Acesta a afirmat că ar fi vrut să cumpere un autoturism marca Honda Civic Sport, ar fi plătit avansul, dar ar fi fost dus cu vorba. De cealaltă parte, Ionuț Daniel Saviuc şi-a susţinut nevinovăţia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.