Maricel Popa, înfrângere ruşinoasă în procesul pentru carnetul de conducere! Agenţii au dat de pământ cu senatorul de Iaşi! (EXCLUSIV)

778
Maricel Popa
Maricel Popa

@ Maricel Popa a suferit o înfrângere ruşinoasă în procesul pentru carnetul de conducere @ Agenţii de Poliţie „au dat de pământ” cu senatorul de Iaşi @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins ieri plângerea formulată de senatorul PSD

Maricel Popa
Maricel Popa

Maricel Popa a suferit o înfrângere ruşinoasă în procesul pentru carnetul de conducere! Astfel, agenţii de Poliţie „au dat de pământ” cu senatorul de Iaşi! Ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins plângerea formulată de senatorul PSD.

„Instanţa respinge, ca neîntemeiată, plângerea contravenţională formulată de petentul Maricel Popa în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Menţine procesul-verbal din 13 iulie 2022 ca fiind legal şi temeinic”, au afirmat ieri judecătorii ieşeni. Demn de remarcat este faptul că deciza nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Maricel Popa
Maricel Popa

Maricel Popa, cu permisul suspendat din pricina vitezei

 

În plângerea adresată judecătorilor ieşeni, senatorul PSD a precizat că a fost sancţionat din pricina vitezei cu care se deplasa. „Prin procesul-verbal încheiat pe 13 iulie 2022, s-a reţinut în sarcina mea că, în aceeaşi zi, la ora 20:12, aş fi condus autoturismul marca Skoda dinspre Iaşi către Movileni cu viteza de 110 kilometri la oră, într-o zonă cu o limită de 50 de kilometri la oră, depăşind, astfel, viteza legală cu 60 de kilometri la oră”, a afirmat Maricel Popa.

El a adăugat că, prin procesul-verbal amintit, a fost sancţionat cu un avertisment, dar şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 90 de zile. „Vă rog să constataţi nelegalitatea procesului-verbal întocmit cu încălcarea dispoziţiilor legale, sub aspectul lipsei indicării locului săvârşirii faptei”, a mai spus senatorul PSD. Popa a subliniat că agentul constatator a menţionat „doar” Drumul Judeţean (DJ) 282 Iepureni.

 

Senatorul ieşean a dat vina pe un indicator

 

Maricel Popa a mai menţionat în plângerea adresată instanţei că, în opinia lui, procesul-verbal ar fi lovit de nulitate, pe motiv că nu ar fi fost indicat actul normativ sancţionator. „Procesul-verbal este lovit de nulitate şi sub aspectul caracterului ilizibil al unei părţi din descrierea faptei, unde ar fi trebuit să se afle identificarea mijlocului tehnic cu ajutorul căruia a fost constatată contravenţia”, a mai spus senatorul de Iaşi.

Acesta a mai dat vina pe faptul că indicatorul de la intrarea în localitatea Iepureni nu ar fi vizibil. „Indicatorul de la intrarea în localitatea Iepureni nu este poziţionat astfel încât să fie vizibil pentru participanţii la trafic, fiind «ascuns» în vegetaţie”, a încheiat politicianul ieşean.

Maricel Popa in straie boieresti
Maricel Popa in straie boieresti

Maricel Popa nu este la prima abatere în trafic

 

Senatorul PSD Maricel Popa nu a negat că ar fi încălcat legislaţia rutieră, adică nu a contestat că ar fi circulat cu viteza menţionată de poliţiştii ieşeni. Acesta a contestat doar aspecte tehnice care ţin de întocmirea unui proces-verbal de contravenţie. Astfel, senatorul ieşean spera să scape fără suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 3 luni.

Senatorul PSD nu este la prima sa „ispravă” de acest gen. În urmă cu câţiva ani, Maricel Popa a contestat în instanţă un proces-verbal similar. Atunci, poliţiştii ieşeni l-au sancţionat pentru că ar fi circulat cu viteză în zona Bucium. În plus, acum câteva luni, politicianul a fost sancţionat de poliţiştii locali ieşeni după ce ar fi parcat necorespunzător o maşină.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.