Bufonul Politiei acuzat de frauda fiscala. Dosarul este instrumentat de „prieteni”

9619
Maluti era protejatul DGA
Averea lui Malauti va fi executata pentru frauda

@ Smecherul pe nume Constantin Malauti are relatii „grele” in Politie si in DGA @ Un control efectuat de ANAF la firma Mariuca Serv SRL patronata de Constantin Malauti a scos la lumina faptul ca statul a fost fraudat cu facturi „furnizate” de firmele evazioniste ale rromilor @ ANAF a depus plangere penala dar dosarul este instrumentat de Politia Harlau acolo unde Malauti are foarte multi prieteni

Frauda fiscala de peste 50.000 euro la firma unuia dintre smecherii PNL Iasi. Este vorba despre SC Mariuca Serv SRL, firma patronata de Constantin Malauti, candidatul PNL la fotoliul de primar al comunei Cotnari, in prezent ales local al formatiunii politice, un smecher cu relatii „grele” in Politie si la Directia Generala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Iasi. Un control efectuat de Directia Regionala de Finante a scos la lumina faptul ca firma lui Malauti s-a sustras de la plata impozitului pe profit si a TVA folosind facturi „furnizate” de firmele evazioniste al rrromilor din Harlau.

Sa precizam ca pe strada Pastorel Teodoreanu, unde locuiesc rromii au fost identificate de catre ANAF zeci de firme evazioniste prejudiciul total fiind de ordinul milioanelor de euro. De aceea zona este supranumita „Wall-street-ul” din Harlau. Dupa cum am mai precizat, Malauti a folosit facturi furnizate de la firme inregistrate pe aceasta strada pentru a insela statul cu suma totala de 237.038 lei din care, 146.671 reprezinta impozit pe profit iar 90.367 lei reprezinta TVA. Firmele care i-au furnizat facturi lui Malauti pentru a-si acoperi achizitiile fictive se numesc S.C Gecoled Metal SRL Harlau, S.C Metal Lux SRL Harlau, SC Klemas Lux SRL). De altfel, in urma acestui control Malauti s-a ales cu o plangere penala pentru evaziune fiscala.

„Pentru obligatiile de plata stabilite suplimentar, organele de inspectie fiscala au emis Decizia de impunere nr. F-IS 323/27.06.2017 privind obligatiile fiscale principale aferente diferentelor bazelor de impozitare stabilite in cadrul inspecției fiscale la persoane juridice, ca urmare a neacordarii dreptului de deducere pentru operațiunile asupra realitatii carora inspectorii fiscali au apreciat ca exista suspiciuni. In baza constatarilor inspectorilor fiscali din raportul de inspecție si decizia de impunere, a fost intocmită si transmisa către Parchetul de pe langa Tribunalul lasi sesizarea penală nr. AIF/6890/27.06.2017, impotriva numitilor Ungureanu Maria si Malauti Constantin administratori la SC Mariuca Serv SRL din Cotnari”, se arata intr-un document intern al ANAF.

Nici o grija. De dosarul penal se ocupa prietenii sai. Relatiile de la DGA

Dupa ce ANAF a inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi sesizarea penala nr. 890/27.06.2017, a fost constituit dosarul penal 369/P/2017. Ancheta este efectuata insa de Politia Harlau acolo unde Malauti are foarte multi prieteni. De altfel, in ultimii ani impotriva acestui Malauti s-au facut mai multe sesizari penale, inclusiv pentru braconaj dar nu i s-a miscat nici un fir de par. Asta deoarece plangerile au fost instrumentate de prietenii sai de la Politia Harlau sau de la Directia Generala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Iasi. Malauti a fost protejat tot timpul de ofiterul DGA Iasi, Vasile Ungureanu. Asta deoarece familia Ungureanu este asociata in afaceri cu Malauti. Am aratat mai sus ca ANAF a depus plangere penala impotriva lui Malauti si a unei femei pe nume Maria Ungureanu. Aceasta este cumnata lui Vasile Ungureanu ofiterul DGA Iasi. De altfel, in fotografiile publicate de Dezvaluirea.ro, Malauti apare imbracat in haine de politist, haine imprumutate in timpul unei petreceri de la prietenii sai. La aceasta petrecere s-a baut mult alcool si au participat multi politisti iar potrivit unor surse uniforma de politist a fost batjocorita in fata unor ofiteri ai DGA Iasi.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.