Chirica dus la DNA Iași pentru audieri. Ancheta virează și către Costel Alexe

7256
Mihai Chirica si Costel Alexe
Mihai Chirica si Costel Alexe

@ Dupa descinderile de la Primaria Iasi, procurorii au chemat la audieri pe primarul Mihai Chirica, functionari din primarie si consilieri locali printre care Eduard Boz si se vorbeste si despre o implicare a lui Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi @ Ancheta declansata de DNA București este coordonata de procurorul Andreea Nica fost procuror la serviciul teritorial Iași @ In acest dosar a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii abuz in serviciu @ Andreea Nica i-a trimis in judecata printre alții pe milionarul Ioan Zapodeanu dar și pe unii profesori din UMF Iasi @ Tot Andreea Nica l-a trimis in judecata pe Dumitru Pantazi, fostul primar al municipiului Pașcani

Peste 10 ore au petrecut azi la Primăria Iași, polițiștii si procurorii DNA Bucuresti ajutați de un echipaj de jandarmi veniti tot din capitala. Procurorul de caz este ieșeanca Andreea Nica , care a lucrat la DNA Iași până în noiembrie 2019. Zeci de funcționari ai municipalitații au stat astazi peste program, unii si dupa ora 18.00 pentru a pune la dispozitia anchetatorilor documente si a oferi unele explicatii. Potrivit unor informatii, dupa descinderile care au avut loc la primarie, Chirica a fost chemat la DNA Iasi pentru a fi audiat.  De asemenea va mai fi audiat si consilierul local PNL, Eduard Boz fiind foarte implicat in aceasta afacere. De asemenea, se vorbeste despre o implicare a lui Costel Alexe actualul presedinte al CJ Iasi.

A inceput audierea lui Chirica la sediul DNA Iasi

Audierea lui Chirica la sediul DNA Iasi a inceput pe la 18.30. In dosar a fost inceputa urmarirea penala in REM iar audierile vor continua si in aceasta seara la sediul DNA Iasi. Nu sunte excluse rețineri sau propuneri de arestare. Dupa cum am aratat si in articolul anterior, ancheta DNA București vizează afacerea Cicoarei. Este vorba despre faptul ca firma G&R Imobiliar Group SRL a schimbat un teren într-o fundătură de lângă Cimitirul Eternitatea cu un teren în Cicoarei, la asfalt, proprietatea primariei. Firma a dat primariei un teren pe care l-a cumparat cu numai 100.000 euro iar in momentul in care s-a facut schimbul cu primaria municipalitatea l-a evaluat la 230.000 euro pentru a-i da o suprafata mai mare in Cicoarei. Chirica a cerut votul consilierilor locali pentru acest proiect de 4 ori pana cand a fost votat. Beneficiarii tranzactiei sunt afaceristii Constantin Dragan, Gheorghe Dochițanu si Robert Melinte.

Cine este Andreea Nica

Dupa cum am mai spus ancheta este coordonata de procurorul DNA Andreea Nica cea care a lucrat la DNA Iasi pana in noiembrie 2019. Andreea Nica este cea care a trimis in judecata pe profesori  de la UMF Iasi dar si pe miliardarul Ioan Zapodeanu. Tot Andreea Nica l-a trimis in judecate si pe Dumitru Pantazi fostul primar din Pascani dar acesta a fost achitat. Vom reveni cu amanunte.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.