Deleanu revine la șefia Cotnari SA. Procurorii reiau audierile în dosarul penal

3330
Constantin Deleanu- SC Cotnari SA
Constantin Deleanu- SC Cotnari SA

@ După ce în urmă cu circa un an a anunțat că se retrage de la conducerea SC Cotnari SA, Constantin Deleanu a revenit recent pe o functie de ‘’director responsabil cu activitatea economică’’ @ Luna aceasta procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași reiau audierile în dosarul penal în care șefii companiei Cotnari sunt cercetați pentru fraudă fiscală, spălare de bani etc @ În acest dosar va fi audiat și Vasile Crețu, primarul comunei Cotnari

După ce în urmă cu un an, a anunțat că se retrage (vezi aici) lăsând compania pe mâna copiilor săi, Constantin Deleanu a revenit recent la conducerea companiei Cotnari SA, cunoscutul producator de vin. Probabil, pentru a nu se da de gol, adică pentru ca lumea să nu se prindă că a venit să salveze situația după ce a lasat la conducerea companiei pe fiul sau cel mare Remus Deleanu, în cadrul firmei s-a făcut o mișcare care trădează că de fapt, Constantin Deleanu a preluat din nou frâiele. Astfel, Constantin Deleanu va ocupa funcția de ‘’ director responsabil cu activitatea economică’’. De fapt va fi manager. Remus Deleanu este ocupă oficial functia de manager iar tatal sau este ‘’ director responsabil cu activitatea economică’’. Potrivit DEX manager inseamnă ‘’persoană care conduce o entitate economică, îndeplinind, integral sau parțial, funcțiile de previziune și organizare a activității’’. Deci este cam același lucru. De fapt, Deleanu va fi din nou director.

Se reiau audierile în dosarul penal

Constantin Deleanu revine la conducerea companiei în perioada în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași reiau audierile în dosarul penal în care patronii companiei sunt cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, spălarea banilor, constituirea unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înșelăciune și delapidare. Plângerea a fost depusă de niște țărani care s-au plâns ca au fost înșelați de SC Cotnari SA, compania care le-a luat terenurile. Mai multe detalii am prezentat in articolul ‘’Deleanu si SC Cotnari SA: dosar penal pentru fraudă, fals și grup infracțional’’ publicat în data de 29 august 2021.

Cercetările vor fi reluate ca urmare a unei decizii a judecatorilor Tribunalului care au desființat o decizie de clasare data deja de procurori in acest dosar dispunand refacerea probatoriului. În acest dosar va fi audiat ca martor și Vasile Crețu, primarul comunei Cotnari. ‘’Am primit citație pentru luna fabruarie. Mă voi duce să le explic procurorilor. Este vorba despre o neînțelegere legată de despăgubirile primite de oameni pentru terenurile lor’’, a spus Vasile Crețu.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.