”Celebrul” jurist infractor de la Antibiotice bagat la inchisoare dupa 18 ani

3634

@ Personajul Silviu Virgil Vasuta a devenit celebru in presa locala incepand anul 2001 cad a falsificat documente pentru a favoriza niste firme care au inselat Antibiotice SA @ Condamnat ulterior cu suspendare, Vasuta s-a apucat din nou de ‘’treaba’’ @ Ieri a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare pentru ca a obtinut cu acte false un credit de la Casa de Ajutor Reciproc a Universitatii Alexandru Ion Cuza

Si-a inceput activitatea de falsificator in anul 2001 pe cand era jurist la SC Antibiotice SA, a fost prins de fiecare data cand a incalcat Legea dar abia aseara, adica dupa 18 ani de ‘’cariera’’ a fost bagat la inchisoare. Asta deoarece in primul dosar in care a fost judecat alaturi de patronii unor firme care comercializau medicamente deoarece au inselat SC Antibiotice SA, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare. Fiind condamnat cu suspendare Vasuta s-a apucat din nou de ‘’treaba’’ si a mai falsificat niste documente pentru a face din nou rost de bani prin mijloace ilegale. Astfel, aseara Curtea de Apel Iasi l-a condamnat definitive pe Vasuta la o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare pentru ca in anul 2010 a obtinut prin falsificarea unor contracte de munca si adeverinte de salariat un credit in valoare de 12.000 lei de la Casa de Ajutor Reciproc a Universitatii Alexandru Ion Cuza. Vasuta era membru al CAR A.I Cuza dar pentru a obtine banii avea nevoie de doi garanti. De aceea a falsificat doua contracte de munca, al unei rude care nu s-a mai constituit parte civila in dosar dar si al unei femei pe nume Maria Eugenia Nistorica. Documentele false atestau ca cele doua persoane erau angajate la doua societati private fiind astfel folosite pentru garantarea creditului. Totul a iesit la lumina dupa ce Vasuta nu a mai achitat creditul iar Maria Eugenia Nistorica a fost executata silit in calitate de garant. La condamnarea cu executare s-a tinut cont si de faptul ca este recidivist asta deoarece dosarul in care a fost judecat pentru inselarea SC Antibiotice SA s-a judecat multi ani iar sentinta nu s-a dat de foarte mult timp deci nu a apucat sa se reabiliteze.

Dosarul medicamentelor

In dosarul in care a fost prejudiciata SC Antibiotice SA cu suma de 215.000 lei Vasuta a fost trimis in judecata alaturi de patronii unor firme care luau de la producator antibioticele dar nu le mai achitau. Pentru a acoperi faptul ca medicamentele nu mai erau achitate Vasuta a falsificat unele acte, bineinteles in schimbul unor sume de bani. Astfel in aceasta escrocherie a fost implicata SC Zona Zero SRL administrata de Daniela Rusu dar si alti afaceristi sau societati comerciale.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.