Fiul lui Andrei Plesu a fost eliberat. Complicii sai au fost plasati in arest la domiciliu

1486

@ Judecatorii au considerat ca nu este necesara arestarea preventive a lui Mihai Plesu in dosarul in care acesta este cercetat de DIICOT pentru traffic de droguri de mare risc @ In schimb, complicii lui Mihai Plesu au fost plasati in arest la domiciliu

‘’Respinge propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie – DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi In dosarul nr. 323D/P/2018, privind pe inculpatii Foca Victor, Perry Simon Mark, Alupi Ioan Florin, Lucaci Silviu Catalin, Gosav Sabina si Plesu Mihai Alexandru’’, se arata in hotararea Tribunalului, cu privire la cererea DIICOT Iasi de a-l aresta pe Mihai Plesu in dosarul in care acesta si complicii sai sunt cercetati pentru trafic de droguri de mare risc.

In schimb judecatorii au dispus ca Victor Foca, Perry Simon Mark, Ioan Florin Alupi, Silviu Catalin Lucaci sa fie cercetati in arest la domiciliu. Sabina Gosav si Mihai Plesu au fost eliberati si vor fi cercetati sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile. De asemenea inculpatii nu au voie sa discute intre ei.

Acuzatiile de DIICOT

Conform unui comunicat de presa emis de DIICOT, ancheta in acest dosar a demarat in septembrie 2018, dupa ce procurorii au mers pe urmele unei traficante care vindea cannabis cu 60/70 lei pe gram in cluburi. „La data de 17.09.2018, organele de urmarire penala s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca mai multe persoane care domiciliaza pe raza judeţului Iasi  comercializeaza  droguri de risc  – cannabis (skunk) si droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori de pe pe raza municipiului Iasi. De asemenea, s-a reţinut faptul ca, o suspecta în cauza, comercializeaza cannabis cu suma 60-70 lei/gram iar în perioada când în municipiul Iasi se organizeaza, în incinta unor diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, suspecta se aprovizioneaza si cu cantitaţi de comprimate ecstasy (MDMA) în vederea comercializarii”, se arata in comunicatul DIICOT.

Furnizorul din Bucuresti

Dupa cum s-a aratat mai sus drogurile proveneau din Bucuresti si astfel se intelege si rolul pe care l-a avut Mihai Plesu. „Unul dintre suspectii care domiciliaza pe raza judeţului Iasi, s-a deplasat periodic în municipiul Bucuresti, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect  cu diferite cantitaţi de droguri pe care mai apoi le-a transportat în municipiul Iasi, în vederea comercializarii. Suspectul din Bucuresti a reprezentat principala sursa de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din judeţul Iasi, acesta intreprinzând totodata demersuri pentru infiintarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activitaţi si de catre concubina sa care cunoastea toate detaliile legate de activitaţile infracţionale derulate, sprijinindu-l si implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii”, au mai constatat procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.