Cel mai mare Mall din Moldova, șantierul a fost abandonat

15742
Mall Moldova-santier
Mall Moldova-santier

@ De luni de zile nu se mai lucrează pe șantierul Mall Moldova iar termenul de execuție a lucrarilor prevazut in autorizația de construire a expirat de pe data de 7 aprilie anul acesta @ Investitia ar fi ajuns la circa 100 milioane euro

Fondul de investiții Prime Kapital publică anunțuri pompoase privind demararea in cursul anului acesta a noului proiect Silk District (pe platforma Tomiris) în condițiile în care nu a dus la capăt prima investiție demarată la Iași. Astfel, inaugurat cu fast pe data de 4 octombrie 2019 șantierul Mall Moldova de la Era Park este abandonat de luni de zile. Mai mult decat atat, termenul de execuție prevăzut in autorizația de construire (foto) este expirat din data de 7 aprilie. Am solicitat in scris un punct de vedere de la Prime Kapital, am intrebat daca a fost solicitata  o prelungire a autorizației de construire dar nu ni s-a raspuns. Oricum nici in această perioada nu se lucreaza la acest obiectiv.

 

Potrivit autorizației de de construire nr.736/11.07.2019 emisă de Primăria Iași in beneficiul Ermes Holding (proprietarul Carrefour Era) urma sa ridice două cladiri, cea care ar fi cuprina Mall Moldova cu o inaltime de 23 de metri (cam cat un bloc cu 10 etaje) si una mai mica de 15 metri care va avea functiune de centru comercial. Aici va urma sa functioneze hipermarketul Carrefour Era. Astfel aria construita totala este de 92.745 mp iar aria desfasurata construita ar fi fost de 119.667,35 mp. Conform documentatiei, dupa finalizarea investitiei ar fi  rezultat peste 6.000 locuri de parcare din care 3.258 numai la Mall.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.