Primarul și viceprimarul și-au făcut cadouri din banii primăriei. Pedepse cu inchisoarea in dosar

4803
Strunga primar Neculai-Iuganu si viceprimar Ioan Agafitei
Strunga primar Neculai-Iuganu si viceprimar Ioan Agafitei

@ În sentința prin care Neculai Iuganu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu se arata ca fostul primar al comunei Strunga si fostul viceprimar Ioan Agafiței si-au cumparat cadouri din banii bugetului local

Fostul primar al comunei Strunga, județul Iași, Neculai Iuganu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare (vezi aici) și pentru ca impreuna cu viceprimarul Ioan Agafiței si-au facut cadouri din banii primariei. Cu toate acestea, viceprimarul Ioan Agafiței nu a fost trimis in judecata. „Astfel potrivit înscrisurilor atașate la dosarul cauzei a rezultat că au fost plătite către primarul Iuganu Neculai si viceprimarul Ioan Agafiței următoarele sume de bani :  cadouri de conform listelor înregistrate în Registrul de casă nr. 37/18.06.2009, Iuganu Neculai primit suma de 250 lei; cadouri angajați : conform listei înregistrate în Registrul de casă nr. 31/02.06.2009- primarul Iuganu Neculai a primit suma de 450 lei ; viceprimarul Agafiței Ioan a primit suma de 300 lei; plăți pentru pompieri voluntari : conform listelor înregistrate în Registrul de casă nr. 28/28 05 2010- primarul Iuganu Neculai a primit suma de 215 lei ; viceprimarul Ioan Agafiței a primit suma de 65 lei”, se arata in sentinta judecatorilor.

 

Ioan Agafitei si actualul primar Sorin Lazar
Ioan Agafitei si actualul primar Sorin Lazar

In acest dosar Neculai Iuganu a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare iar fostul casier Mihai Huminiuc a primit 3 ani si 8 luni cu executare deoarece in  anul 2017 a mai fost condamnat pentru delapidare. Asta deoarece in perioada 2009-2012 impreuna cu un alt casier al primariei a delapidat suma de 99.711 lei din casieria primariei. Cei doi Iuganu si Huminiuc au mai fost condamnati si pentru ca Primaria Strunga a platit suma de  17.046 lei sub forma de „salarii” unei persoane care nu era angajata dar si pentru ca au achitat facturile la telefonul personal al unei angajate,  suma totala fiind de 1216 lei. Neculai Iuganu a fost primar al comunei Strunga din 2009 pana in 2013.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.