Cu banii ieșenilor au finanțat echipa de fotbal Petrolul Ploiești. Iașul a retrogradat din lipsă de fonduri

2989
Mihai Chirica si Cristian Puscas director Veolia Iasi
Mihai Chirica si Cristian Puscas director Veolia Iasi

@ Banii pe care Veolia Iași îi încasa de la ieșeni erau trimiși de la Ploiești pentru a finanța echipa locala de fotbal, Petrolul Ploiești @ Totul s-a întâmplat sub nasul primarului Mihai Chirica, acesta avand un reprezentant in conducerea Veolia, in persoana lui Dumitru Tomorug @ Continuăm sa denunțăm minciuna proclamata de  Veolia si anume faptul ca a supraviețuit la Iași „cu subvenţii de la firma mamă” aratand ca de fapt s-a produs o devalizarea a sistemului de termoficare ieșean, banii incasați la Iași erau trimiși in strainatate sau in alte județe @ Astazi vom arata ca Veolia Iași sponsoriza echipa de fotbal Petrolul Ploiești pe cand Poli Iași (CSMS Iasi) a retrogradat tocmai din cauza  finantarii insuficiente

În timp ce CSMS Iasi se zbate de ani de zile sa reziste in Liga 1 fiind afectata de o subfinanțare croinică, Veolia Iași incasa bani la ieșeni si sponsoriza echipa de fotbal Petrolul Ploiești. Totul s-a intamplat sub nasul acestui primar Mihai Chirica care nu mai are soluții pentru problemele reale ale Iașului. Primaria Iași a avut un reprezentant in AGA sau in CA la (Dalkia saiu Veolia) inca din anul 2012 cand municipalitatea s-a asociat cu Dalkia, deținând 10 la sută din acțiunile operatorului local de termoficare. In ultima perioada reprezentantul lui Chirica la Veolia a fost Dumitru Tomorug de asemenea trimis in judecata alaturi de primar in Dosarul Skoda. In tot acest timp, Veolia Iași își făcea reclamă pe stadionul Petrol Ploiești. De parca voia sa vanda apa caldă și agent termic pentru incalzire la Ploiești nu la Iași. In articolul cu titlul „Marea mascaradă Veolia! „Pierderile”, milioane de euro in conturile șmecherilor care controlează afacerea”, publicat in data de 27 mai a.c am aratat ca ceea ce sustine Veolia, si anume faptul ca a rezistat la Iasi doar cu „subventii de la compania mama” este o mare minciuna. Am aratat ca lucrurile au stat de fapt pe dos fonduri uriase din conturile Veolia Iasi au mers catre  Veolia Environnement din Franța.

Bani pentru Petrolul Ploiești

Lucrurile au mers atat de prost pentru Veolia la Iasi incat au avut si bani sa sponsorizeze Petrolul Ploiesti. Acelasi control al Directiei Mari Contribuabili pe care l-am invocat in articolul „Marea mascaradă Veolia! „Pierderile”, milioane de euro in conturile șmecherilor care controlează afacerea”, a scos la lumina fondurile trimise de Veolia la Ploiesti. „Compania mama” din Romania, Veolia Romania a facturat catre Veolia Iasi cheltuieli de publicitate care includeau printre altele afisarea unor bannere de reclama pe stadionul Petrolul Ploiesti. Aceasta publicitate se realiza in baza unui parteneriat incheiat intre Veolia Romania, Veolia Apa Servicii si Asociatia Clubul Sportiv Petrolul 52 entitatea prin intermediul căreia este finanțat clubul sportiv Petrolul Ploiești.  „În urma inspecției fiscale efectuate s-a constatat ca in lunile noiembrie si decembrie 2017 in contul <<Cheltuieli de reclamă și publicitate>> au fost inregistrate urmatoarele facturi emise de societatea comerciala Veolia Servicii SRL in suma de 97.010,14 lei si au fost considerate neeligibile la determinarea rezultatului fiscal”, se arata in raportul Fiscului.

Este vorba despre vorba despre factura 1849/3.10.2017 in valoare de 69.115 reprezentand „servicii promovare”.Au urmat inca doua facturi in noiembrie și decembrie 2017, fiecare in valoare de 23.165 lei incluzand TVA, reprezentand tot „refacturare servicii promovare Veolia Romania” in baza aceluiasi parteneriat cu Petrolul Ploiești. Acestea sunt sumele pe care le-am putut obține din raportul Fiscului dar deținem informatii ca sumele cu care Veolia Iasi a sponsorizat Petrolul Ploiești sunt mult mai mari. Se vorbeste despre cel putin 1 milion de euro. Cu toate acestea Petrolul Ploiești, desi a avut un buget mai mare decat CSMS Iasi nu a promovat in Liga1. CSMS Iasi a retrogradat in principal din cauza subfinantarii. Veolia nu a sponsorizat niciodata CSMS Iasi.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.