Chirica chemat azi la DIICOT. Procurorii apasă pedala in dosarul Mafiei din Primăriei

1958
Mihai Chirica
Mihai Chirica

@ Pe lângă Mihai Chirica au mai fost citate la sediul DIICOT Iași, Cristina Oțeleanu, directorul Directiei Juridice si Mihaela Pintilie, sefa serviciului juridic

Procurorul DIICOT Iași, Daniel Horodniceanu apasă pedala in dosarul în care mai multi functionari ai municipalitatii sunt cercetati pentru ca au permis unui patron de presă din Iași sa construiasca, ilegal un bloc pe Sararie pe un teren al Consiliului Local. Astfel, in acest dosar, recent s-a decis extinderea cercetarilor. De aceea, au fost citați sa se prezinte azi la sediul DIICOT Iasi, primarul Mihai Chirica și dar și Cristina Oțeleanu, directorul Directiei Juridice si Mihaela Pintilie, sefa serviciului juridic. Numai procurorul poate decide daca cei trei vor putea pleca acasa dupa ce vor fi audiati azi la sediul DIICOT. Sa reamintim ca Mihai Chirica a fost inculpat in acest dosar pentru savarsirea infractiunii de omisiunea sesizării dar dupa extinderea cercetarilor incadrarea se poate schimba.

Cristina Oteleanu
Cristina Oteleanu

Afacerea Zoiosul

DIICOT a transmis ca in acest dosar se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de ‘’înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării”. Presa locala a numit aceasta combinatie ‘’Afacerea Zoiosul’’. Este vorba despre faptul ca in anul 2005 Primaria Iasi s-a asociat cu  firma respectiva, cu o suprafata de 1.351 mp pe strada Sararie in vederea ‘’realizării unui sediu de firmă și spații de cazare tip pensiune”. Municipalitatea urma sa primeasca pentru acest teren doar 10 la suta din profitul afacerii dar nu mai putin de 4.000 euro pe an. In schimb, firma a construit un bloc iar proprietarii au incasat aproape 1 milion de euro din vanzarea apartamentelor. Cei de la Urbanism din Primaria Iasi sunt intrebati cum au autorizat un bloc desi asocierea avea alt obiect. Prejudiciul a fost estimat la 2 milioane lei ar rezulta din cota parte pe care ar fi trebuit sa o primeasca primaria dupa vanzarea apartamentelor. In acest dosar DIICOT a cerut arestarea fostului arhitect șef al orașului Alexandru Florin Mustiață, notarului Costin Răzvan Ionuț, a lui Victor Gavriluță, inspector la urbanism dar si a patronului unui ziar local care s-a asociat cu primarie in afacerea incriminata de DIICOT. Instanta a respins cererile de arestare. Vom reveni cu amanunte.

Citeste și ‘’Fostul arhitect șef al Iașului reținut de DIICOT Iasi in aceasta seară’’.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.