Milionar executat după ce și-a terminat resortul din Deltă. Statul are de recuperat 600.000 euro

2130
Dorian Marin si resortul Gip Est in Delta Dunarii
Dorian Marin si resortul Gip Est in Delta Dunarii

@ Firma Gip Est din Iasi a pierdut procesul cu Direcția de Control Antifraudă și Inspecții din cadrul Ministerul Agriculturii @ După amenajarea resortului din Deltă inspectorii antifraudă au constatat că firma a decontat ilegal din fonduri europene cheltuieli in valoare de circa 3,2 milioane lei @ Acum firma trebuie să returneze banii @ ANAF a pus deja sechestru pe bunurile Gip Est

Firma de pază Gip Est a pierdut o ultimă șansă de a scăpa de returnarea către bugetul de stat a sumei de 3,2 milioane lei cheltuită ilegal din fonduri europene. Astfel, compania condusă de afaceristul iesean Dorian Marin a pierdut procesul (vezi aici) prin care solicita anularea procesului întocmit de Direcția de Control Antifraudă și Inspecții din cadrul Ministerul Agriculturii întocmit in urma controlului efectuat la firm Gip Est pentru a verifica modul în care au fost cheltuite fondurile alocate pentru „Modernizare amenajare piscicolă existentă“. Cu ocazia controlului s-a constatat că firma Gip Est și SC Conest SA, patronată de Viorel Cozma au angajat în mod ilegal antreprenori pentru a efectua lucrările. Din acest motiv firma Gip Est trebuie să returneze fonduri europene în valoare de  3.188.112, 48 lei din care 2.391.084,36 reprezinta fonduri europene si 797.028, 12 lei cofinanțare de la bugetul național. Proiectul european in valoare de 14.335.591,55 lei a fost finantat prin Fondul European pentru Pescuit (FEP). Din valoare totala de 14.335.591,55 lei, asistenţa financiară nerambursabilă s-a ridicat la 6.502.711,32 lei. Gip Est este una dintre cele mai mari firme de paza din judetul Iasi.

Mai multe detalii am prezentat în articolul ‘’Antifrauda la firma Gip Est: 32 miliarde cheltuite ilegal prin Conest pentru un resort din Deltă’’.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.