Fast food-urile din Iasi ingropate de un politician. Taraboanta mai bifeaza o gaura de miliarde

5408
Taraboanta si Prima Food
Taraboanta a devenit campion la falimente

@ Si afacerea cu chioscuri fast-food patronata de fostul sef al ITM Iasi, Iulian Taraboanta se apropie cu pasi repezi catre faliment @ Firma care le detine Prima Food SRL a intrat in insolventa in luna iulie iar pana acum s-au adunat datorii de platit de 10 miliarde lei vechi @ Iulian Taraboanta este vicepresedinte al UNPR Iasi si consilier judetean

In afaceri nu exceleaza deloc in schimb se chinuie sa ne convinga ca este demn sa ne conduca destinele. Vorbim de  ”politicianul” Iulian Taraboanta, patronul fast food-urilor din Iasi, in prezent vicepresedinte UNPR si consilier judetean,  fost inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca si deputat aspirant.  Iata ca dupa ce a dat faliment cu patiseriile Demetrela, Taraboanta se duce la vale si cu Afacerea Fast-Food pe care o patroneaza prin intermediul Prima Food SRL. Sa precizam ca aceasta societate comerciala detine fast food-uri  in cele  mai circulate locuri din oras, statii de autobuz, piete etc. Prima Food SRL a intrat in insolventa in luna iulie a.c ca urmare a unei solicitari facute culmea de managerii firmei si a unei societati infiintate tot de familia Taraboanta si anume SC Itic Grup SRL. Cu alte cuvinte, Taraboanta si-a ingropat singur firma care are datorii de peste 10 miliarde lei vechi. S-a putut constata acest lucru in urma cu o luna cand lichidatorul desemnat sa se ocupe de afacerea lui Taraboanta a afisat primul tabel al creditorilor. Cu aceasta ocazia s-a constatat ca firma a acumulat pana acum datorii in valoare totala de 1.088.263 lei, cei mai mari creditori fiind Finantele care  au de recuperat taxe si impozite neachitate de 131.500 lei, Primaria Iasi care are de incasat chirii pe terenuri si taxe si impozite locale in valoare totala de 25.296 lei, Itic Grup (firma lui Taraboanta) – 619.000 lei etc. Desi Taraboanta si-a manifestat intentia de a intocmi un plan de reorganizare pentru a evita falimentul lichidatorul judiciar nu a identificat bani in conturile firmei si nici bunuri imobile in patrimoniu. Lichidatorul i-a pus in vedere lui Taraboanta sa-l puna la curent cu toate deciziile importante pe care le ia in calitate de manager al firmei.

Campion in falimente

Dupa falimentul patiseriilor Demetrela care adunasera datorii de peste 1 milion de euro, cel mai mare creditor fiind statul, a urmat si falimentul Itic Grup, firma care s-a inscris in tabelul creditorilor Prima Food. Toate aceste societati au fost controlate de Taraboanta si au lasat gauri imense in bugetul statului.  In prezent, datoriile Itic Grup SRL sunt de circa 200.000 euro, iar lichidatorul firmei vrea sa recupereze banii de la cei doi asociati ai SC Itic Grup SRL, respectiv Iulian Taraboanta si Ciprian Gabriel Ionescu. In acest sens, lichidatorul judiciar, a depus impotriva celor doi o cerere de angajare a raspunderii personale. Astfel, in cazul in care nu pot fi satisfacute cererile creditorilor nici prin vanzarea unor bunuri din patrimoniu, legislatia prevede ca banii sa fie recuperati din executarea averii celor care au condus firma aflata in faliment. Aceasta cerere trebuie aprobata insa de judecatori si poate fi formulata fie de lichidator dar si de oricare creditori. Procedura se aplica numai managerilor societatilor comerciale care au adus prejudiciii societatii sau au savarsit fraude in gestionarea fondurilor companiilor respective. Judecatorii nu au pronuntat inca o sentinta in acest dosar. Sa mai amintim ca dupa ce a acumulat datorii de aproape 1 milion de euro cu Demetrale, Taraboanta a vandut-o unui necunoscut din Bucuresti pentru a scapa de firma.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.