Masina distrusa de o groapa in sosea. Omniasig aplica lovitura de gratie primariei

10287

@ O masina a fost distrusa de o groapa in soseaua Bucium iar Omniasig vrea ca primaria sa fie trasa la raspundere @ Compania de asigurari vrea sa obtina o sentinta care se oblige primaria sa platesca reparatiile masinii @ Lupta este crunta, procesul a trecut pe la Judecatorie, Tribunal, Curtea de Apel si se reia @ Asta deoarece compania de asigurari vrea sa obtina o sentinta „exemplu” pe care sa o aplice in toate cazurile cu masini distruse de gropile din asfalt

Proces cu miza uriasa la instantele iesene intre municipalitatea si compania de asiguari Omniasig Vienna Insurance. Satula sa mai plateasca reparatiile masinilor distruse de gropile din asfalt, compania de asigurari a dat in judecata municipalitatea ieseana pentru ca de acum incolo sa-si recupereze banii pe care ii baga in conturile service-urilor auto din bugetul local. Pentru asta Omniasig se lupta de 5 ani cu primaria iar lupta este crancena, procesul inregistrat in dosarul nr.37886/245/2013 a inceput la Judecatorie, a ajuns la Tribunal, Curtea de Apel si se va relua la o data inca neprecizata de magistratii Curtii de Apel, care au inregistrat o noua cerere in acest razboi pe in urma cu 10 zile, pe 16.05.2018. . Deocamdata meciul s-a incheiat cu o remiza, ambele parti obtinand mici victorii pe parcursul acestui razboi.

Totul a inceput de la o groapa pe soseaua Bucium

Totul a inceput de la un accident petrecut in municipiul Iasi, in zona Bucium, in urma cu 8 ani. Astfel, pe 5.10.2010, un sofer din Iasi, conducea pe soseaua Bucium un autocamion marca MAN TGA. Soferul a povestit autoritatilor ca la un moment dat dupa o curba, i-au aparut un crater mare in asfalt pe care nu l-a putut evita si pe care a trebuit sa-l „infrunte” cu o buna parte din rotile camionului. Barbatul H.N (numele complet nu are relavanta in situatia de fata), a povestit ca a auzit o pocnitura puternica si dupa ce s-a dat jos a observat ca puntea a doua a masinii s-a rupt. Pentru ca vehiculul era asigurat la Omniasig, proprietarul masinii s-a prezentat la companie iar un inspector a intocmit dosarul de daune si reparatii nr. AVAIS100. Valoarea lucrarilor de reparatii suportate de Omniasig a fost de 3390, 84 lei. Dupa aceea, Omniasig a dat in judecata Primaria Iasi dar si SC Citadin SA societatea care a incheiat contract cu primaria pentru a repara strazile. In timpul, procesului atat Citadin cat si Primaria Iasi, au pasat pisica de la una la alta invocand lipsa calitatii procesuale, pentru a scapa astfel de raspundere. Aceasta strategie a esuat. „Reclamanta a sustinut ca prejudiciul a fost dovedit cu procese verbale de constatare si ca fapta ilicita consta in neindeplinirea obligatiilor legale de catre parata, legatura de cauzalitate a fost deovedita cu documente iar vinovatia paratei (Primaria Iasi-n.r) a fost dovedita a fost probata prin faptul ca aceasta nu a adoptat masurile ce se impuneau pentru repararea drumului”, au aratat judecatorii de la Tribunal.

Primaria spune ca masina nu s-a stricat din cauza gropii

Cu toate acestea municipalitatea s-a aparat sustinand ca nu se poate dovedi faptul ca puntea camionului s-a rupt datorita faptului ca a trecut peste groapa din asfalt. „Contrar sustinerilor reclamantei, probatoriul administrat a fost interpretat în mod corect prin raportare la situatia de fapt si dispozitiile legale incidente. Niciuna dintre probele administrate nu demonstreaza legatura de cauzalitate dintre pretinsul contact cu groapa din carosabil si deteriorarea autoturismului”, a aratat municipalitatea.
Magistratii au respins cererea de audiere a soferului aratand ca acesta poate fi subiectiv. Dupa cum s-a aratat mai sus lupta in justitie nu este finalizata. Insa, in cazul in care va castiga, Omniasig va putea folosi aceasta sentinta in toate procesele in care va solicita ca primaria sa suporte din bugetul local costurile reparatiilor avariate de starea proasta a drumurilor.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.